Piektdien daudzviet spēcīgi putinās. Īpaši slikti braukšanas apstākļi uz ceļiem Kurzemē un Zemgalē

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Piektdien, 21. janvārī, Latvijā būs pārsvarā mākoņains laiks, valsts lielākajā daļā palaikam snigs, vietām centrālajos un austrumu novados snigs ilgstoši, prognozē sinoptiķi.

Valsts rietumu un centrālajā daļā vējš turpinās spēcīgi putināt sniegu, bet austrumu novados saglabāsies lēnāks vējš. Līdz ar to attīrītie ceļi vietām no jauna tiks aizputināti.

Ziemeļu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 14-19 metriem sekundē, piekrastē - līdz 24 metriem sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +2..-3 grādi.

Rīgā palaikam nedaudz snigs, stiprāk snigs no rīta. Visu dienu saglabāsies putenis, jo ziemeļu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 22 metriem sekundē. Gaisa temperatūra aptuveni nulle grādu.

Latgalē atrodas ciklona centrs; ciklons kļūst vājāks un lēnām virzās prom uz austrumiem. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 987 hektopaskāliem Latgalē līdz 1002 hektopaskāliem Dienvidkurzemes piekrastē.

Sniega un apledojuma dēļ īpaši slikti braukšanas apstākļi uz ceļiem Kurzemē un Zemgalē; jāizvērtē nepieciešamība doties ceļā

Piektdienas rītā Kurzemē un Zemgalē braukšanas apstākļi ir īpaši apgrūtināti stiprā vēja, sniega un apledojuma dēļ, tādēļ autovadītāji tiek aicināti izvērtēt nepieciešamība doties ceļā, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Arī pārējā valsts teritorijā braukšanas apstākļi ir apgrūtināti pa visu kategoriju autoceļiem - galvenajiem, reģionālajiem un vietējiem. Sniegotos un slidnos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 197 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

LVC uzsver, ka autovadītājiem jārēķinās - ceļi var apledot atkārtoti, arī pēc apstrādes ar reaģentiem, savukārt snigšanas laikā sniega kārta uz ceļiem veidojas atkārtoti. Vēja dēļ var veidoties sniega sanesumi.

LVC aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu