Latvijas austrumu daļā turpināsies snigšana. Izsludināts dzeltenais brīdinājums

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sniegs Rīgā
Sniegs Rīgā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Piektdien, 21. janvārī, Latvijas austrumu daļā turpināsies snigšana, vietām snigs stipri un sniega sega pieaugs par 5-6 cm. Redzamība snigšanas un putināšanas laikā brīžiem var būt zem 1000 metriem, ceļi būs slideni, informē 

Biezākā sniega kārta šorīt klāj: Siguldu, tur 19 cm sniega, Alūksnē, Lielpēčos un Saldū - 16 cm.

Piektdien no rīta jūras piekrastē saglabāsies ziemeļrietumu, ziemeļu vējš brāzmās līdz 25 m/s, bet līča piekrastē līdz 20-23 m/s. Vēlā pēcpusdienā arī jūras piekrastē vēja brāzmas pazemināsies līdz 20-22 m/s. Oranžais vēja brīdinājums Kurzemē jūras piekrastē.

Jau vēstīts, ka Latvijā būs pārsvarā mākoņains laiks, valsts lielākajā daļā palaikam snigs, vietām centrālajos un austrumu novados snigs ilgstoši, prognozē sinoptiķi.

Valsts rietumu un centrālajā daļā vējš turpinās spēcīgi putināt sniegu, bet austrumu novados saglabāsies lēnāks vējš. Līdz ar to attīrītie ceļi vietām no jauna tiks aizputināti.

Ziemeļu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 14-19 metriem sekundē, piekrastē - līdz 24 metriem sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +2..-3 grādi.

Rīgā palaikam nedaudz snigs, stiprāk snigs no rīta. Visu dienu saglabāsies putenis, jo ziemeļu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 22 metriem sekundē. Gaisa temperatūra aptuveni nulle grādu.

Latgalē atrodas ciklona centrs; ciklons kļūst vājāks un lēnām virzās prom uz austrumiem. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 987 hektopaskāliem Latgalē līdz 1002 hektopaskāliem Dienvidkurzemes piekrastē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu