Sestdien lielajā vakcinācijas centrā pilotprojektā pret Covid-19 sapotēti 113 bērni (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Lielajā vakcinācijas centrā Rīgā, "Atta Centre", sestdien, 22. janvārī, pilotprojekta ietvaros pret Covid-19 vakcinēti 113 bērni, informē Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļā.

Atsaucoties vecāku ierosinājumiem, "Atta Centre"sestdien notika bērnu vecumā no 5 līdz 11 gadiem vakcinācija, kas būs pieejama arī pirmdien.

"Sirsnīgs paldies vecākiem un bērniem par lielo atsaucību," vēsta Vakcinācijas projekta nodaļa.

Bērnu vecumā no pieciem līdz 11 gadiem vakcinācija pret Covid-19 Latvijā tika sākta 15. decembrī. Kā noskaidroja aģentūra LETA, līdz 21. janvārim (ieskaitot) pirmās potes pret Covid-19 bija saņēmuši vismaz 6118 bērni šajā vecuma grupā, vakcinācijas procesu bija pabeiguši 489 bērni, bet 20 bērniem veikta arī revakcinācija.

Šī pilotprojekta ietvaros vakcinācija bērniem no pieciem līdz 11 gadiem notiek, gan iepriekš piesakoties pa telefonu 8828, gan bez iepriekšējās reģistrācijas. Līdzīgu praksi tuvākajā laikā plānots ieviest arī novadu vakcinācijas centros, iepriekš informēja Vakcinācijas projekta vadītāja Eva Juhņēviča.

Saskaņā ar Imunizācijas Valsts padomes rekomendācijām, vakcinācija īpaši ieteicama bērniem ar dažādām hroniskām saslimšanām, piemēram, ar virssvaru, cukura diabētu, smagiem imūnsistēmas traucējumiem, hroniskām kardiovaskulārajām un nieru slimībām, kā arī onkoloģiskām saslimšanām.

Bērnu vakcinācija notiek vecāka vai cita likumiskā pārstāvja klātbūtnē. Līdzi jāņem vairāki dokumenti - bērnam līdzi jābūt pasei vai personas apliecībai (ja ir), vecākiem vai likumiskajam pārstāvim - pasei vai personas apliecībai, kā arī apliecinošam dokumentam par bērnu - ieraksts par bērnu pasē vai dzimšanas apliecība, vai nepieciešamības gadījumā notariāli apstiprināta pilnvara.

Vakcinācijas sertifikāts bērniem vecumā no pieciem līdz 11 gadiem būs izmantojams 15. dienā pēc vakcīnas otrās devas saņemšanas.

Pieteikt bērnu vakcīnai var vecāki vai likumiskie pārstāvji pie sava ģimenes ārsta, ārstniecības iestādē, kā arī zvanot 8989. Pirms tam Vakcinācijas projekta nodaļa aicina pārliecināties, vai ģimenes ārsta praksē vai ārstniecības iestādē ir pieejama "Pfizer"/"BioNTech" bērnu vakcīna.

Kā jebkuriem citiem medikamentiem, arī katrai Covid-19 vakcīnai, tostarp arī bērniem paredzētajai, pirms izmantošanas Eiropas Savienībā jāatbilst stingrām kvalitātes, drošuma un efektivitātes pierādījumu prasībām.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu