24 miljonus eiro laimējušais lietuvietis stāsta par liktenīgo loterijas biļeti un nākotnes plāniem (24)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: shutterstock.com

Pagājušajā piektdienā Lietuvu satricināja ziņa, ka galvaspilsētā iegādātas "EuroJackpot" biļetes īpašnieks ir laimējis visu laiku lielāko summu šīs loterijas vēsturē Baltijā - vairāk nekā 24 miljonus eiro, ziņo medijs "15min".

Uzreiz pēc paziņojuma notika intensīvi uzvarētāja meklējumi, kas noslēdzās tikai pēc dažām dienām. Pirmdien par jauno Lietuvas multimiljonāru kļuva 40 gadus vecais Vītauts (vārds mainīts drošības apsvērumu dēļ) no Viļņas.

"Es katru nedēļu pērku vienu biļeti - tas ir mans rituāls. Šī iemesla dēļ pagājušajā piektdienā braucu mājās un atcerējos, ka man nav nopirkta "EuroJackpot" biļete. Es uzreiz piestāju pie veikala "Maxima"," stāsta laimētājs.

Pēc vīrieša teiktā, viņa automašīnas bagāžniekā atradušās dažas tukšas pudeles. Viņš tās atdevis, izmantojot Lietuvas konteineru depozīta sistēmu, un ieguvis gandrīz precīzu summu, par kādu iegādājies laimīgo biļeti.

"Uz pagājušās nedēļas spēli 18 valstīs tika pārdoti vairāk nekā 27 miljoni biļešu. Tikai divas no šīm biļetēm vinnēja un sadalīja galveno laimestu," teica Donāts Kazlausks, loterijas kompānijas "Olifėja" pārstāvis.

Otra laimīgā biļete, kas laimēja pusi no 48 miljonu eiro lielā džekpota, tika iegādāta Vācijā.

24 miljonu eiro ieguvējs uzreiz kļuva par vienu no 200 bagātākajiem cilvēkiem Lietuvā. Saskaņā ar žurnāla "Top" 2021. gada saraksta datiem viņš tagad ir vienā līmenī ar NBA un Lietuvas basketbola zvaigzni Domantu Saboni, kura bagātība arī ir aptuveni 24 miljoni eiro.

Tiesa, ar lielām naudas summām nāk liela atbildība to pareizi izmantot, teikts paziņojumā presei.

"Pajautāju sievai, vai viņa varētu apsēsties..."

Taujāts, kāpēc nedēļas nogalē nav pieteicies uz laimestu, Vītauts sacīja, ka toreiz pat nav zinājis, ka ir laimējis. "Mēs ar sievu pavadījām mierīgu nedēļas nogali mājās, bet kaut kā palaidām garām ziņas – ne redzējām, ne dzirdējām, ka Lietuvā būtu laimēta rekordliela summa. Es gatavojos pārbaudīt savas biļetes tikai pirmdienas pēcpusdienā, un sāku ar "EuroJackpot". Es pārbaudīju, izmantojot mobilo lietotni, un es vairs neatceros, kā tur bija.

Es neredzēju laimesta summu. Sapratu tikai to, ka, lai dabūtu laimestu, man būs jāsazinās ar loterijas biroju pa tālruni. Tā es arī izdarīju," vēl pirms dažām stundām notikumos dalījās Vītauts.

Loterijas darbiniece, kura atbildēja uz zvanu, lūdza Vitautam nodiktēt biļetes numuru. Un tad - aicināja apsēsties.

"Kad es apsēdos, viņa man pateica, ka esmu laimējis 24 miljonus eiro, apsveica mani un uzaicināja uz biroju. Es nespēju to saprast un tam noticēt. Drīz pēc tam es piezvanīju sievai.

Tā kā jau biju iemācījies, kā paziņot jaunumus, es arī pajautāju sievai, vai viņa varētu apsēsties, un palūdzu, lai viņa paņem glāzi ūdens. Tad es viņai pateicu, cik daudz esmu vinnējis," stāstīja laimētājs, kurš tajā brīdī jau sēdēja loterijas birojā.

"Kad vīrs pateica, ka ir vinnējis 24 miljonus eiro, es, godīgi, nodomāju, ka viņš joko. Tikai pēc tam, kad to atkārtoju vēl dažas reizes un pārbaudīju, man pamazām radās doma, ka varbūt tas nav joks," stāsta uzvarētāja sieva.

"Man vajag kaut kādu nodarbi dzīvē, tāpēc īsti netaisos iet prom no darba un, piemēram, apceļot pasauli. Es nebūtu priecīgs par tādu rīcību. Tagad ļausim visam norimt, nomierināsim emocijas un tad padomāsim, ko ar tik milzīgu naudu var izdarīt gudri. Tiesa, mēs ar sievu jau esam par to runājuši, ja viņa vēlēsies, viņa varēs uzsākt savu biznesu," uz jautājumu, kā plāno tērēt laimestu, sacīja Vītauts.

Uzvarētājam tika piedāvāta arī speciālistu palīdzība, kas palīdzēs novērtēt iespējamās perspektīvas un riskus.

"Laimētā nauda neapšaubāmi mainīs Vitauta un viņa tuvinieku dzīvi. Lai radītu pēc iespējas mazāk stresa, satraukuma un citas negatīvas sajūtas, piedāvājām uzvarētājam palīdzību – finanšu speciālistu konsultācijas, kas palīdzēs viņam ieguldīt laimestu pareizi. Tā kā uzvarētājs balvu uztver nopietni un pragmatiski, domājot par iespējamu biznesa uzsākšanu, viņš ar prieku pieņēma mūsu piedāvājumu. Mēs par to ļoti priecājamies. Prieks arī par to, ka starptautiskā "EuroJackpot" loterija beidzot ir atnesusi savu galveno balvu uz Lietuvu," saka Kazlausks.

Vitauta uzvara ievērojami uzlaboja iepriekšējo Lietuvas "EuroJackpot" laimestu rekordu, kas pirms dažiem gadiem tika inženierim no Kauņas, kurš ieguva "5 + 1" kategorijas balvu - 7,6 miljonus eiro. Tika pārspēts arī cita starptautiskās loterijas "Vikinglotto" spēlētāja panākums. 2021. gada februārī "Vikinglotto" biļeti iegādājās kāds Viļņas iedzīvotājs, kurš devās uz veikalu nopirkt minerālūdeni. Iedzīvotājs laimēja 13 miljonus eiro.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu