Noskaidrotas "Australian Open" finālistes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Daniele Kolinsa
Daniele Kolinsa Foto: AFP/SCANPIX

Ceturtdien, 27. janvārī, vietu Austrālijas atklātā tenisa čempionāta finālā ar pārliecinošām uzvarām izcīnīja Ešlija Bārtija un Daniele Kolinsa.

Planētas pirmā rakete Bārtija pusfinālā ar rezultātu 6-1, 6-3 pārspēja amerikānieti Medisonu Kīzu, kura WTA rangā atrodas 51.vietā un nebija starp izsētajām tenisistēm.

Bārtija pirmo reizi karjerā sasniedza savās mājās notiekošā "Grand Slam" turnīra finālu.

Austrāliete dominēja kortā, maču noslēdzot 62 minūtēs. Sešās aizvadītajās kārtās Bārtija nav zaudējusi ne seta un kortā pavadījusi apmēram sešas stundas. Viņā līdz finālam zaudējusi tikai 21 geimā, kas "Grand Slam" turnīros ir ceturtais labākais sniegums aiz māsām Serēnas un Venusas Viljamsām.

Pēdējo reizi kāda no austrālietēm "Australian Open" finālā spēlēja pirms 42 gadiem, kad titulmačā piedalījās un zaudēja Vendija Tērnbula. Savukārt mājinieku uzvaru austrālieši nav piedzīvojuši kopš 1978.gada, kad vīru vienspēlēs titulu izcīnīja Kriss O'Nīls.

Nedaudz ilgāk kortā pavadīja ar 27.numuru izsētā Kolinsa (WTA 30.), kura ar 6-4, 6-1 uzveica turnīra septīto raketi Igu Švjonteku no Polijas (WTA 9.).

Kolinsa ir septītā ASV tenisiste, kas šajā gadsimtā sasniegusi "Australian Open" finālu. Viņa kopš jūlija uzvarējusi 32 no 39 spēlēm, nākamnedēļ debitēs ranga pirmajā desmitniekā un kļūs par ASV pirmo raketi.

Kolinsa kāda "Grand Slam" turnīra finālā spēlēs pirmo reizi karjerā, bet Bārtija titulcīņā spēkosies trešo reizi un lūkos izcīnīt savu trešo augstākās raudzes titulu. No četrām savstarpējām spēlēm trīs uzvarējusi Bārtija, kura Austrālijā pēdējo reizi zaudēja pērn, kad turnīrā Adelaidā astotdaļfinālā atzina Kolinsas pārākumu.

Sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs - Austrālijas atklātais čempionāts - noslēgsies svētdien.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu