Amerikāņu snovbordiste atklāj, kāpēc olimpisko zeltu izsviedusi atkritumu spainī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Hloja Kima
Hloja Kima Foto: AFP/SCANPIX

Amerikāņu snovbordiste Hloja Kima sarunā ar ziņu mediju "TIME" atklāti pastāstījusi par pārciesto depresiju pēc 2018. gadā izcīnītā olimpiskā zelta.

Kimai bija vien 17 gadi, kad viņa 2018. gada ziemas olimpiskajās spēlēs izcīnīja zeltu snovborda sacensībās uz rampas. Viņa kļuva par visu laiku jaunāko sievieti, kurai izdevies izcīnīt zelta godalgu olimpisko spēļu snovborda sacensībās.

Olimpiskā zelta izcīnīšana ir daudzu sportistu dzīves sapnis, tāpēc varētu šķist, ka šāda panākuma sasniegšana Kimas dzīvi pavērsa uz pozitīvo pusi. Tomēr tā nebija.

"Kad atgriezos mājās, nevarēju aiziet pat uz manu mīļāko ēstuvi. Tas sadusmo, jo es vienkārši vēlējos kaut vienu dienu, kad man apkārtējie liktu mieru. Bet tas nebija iespējams," atminas Kima.

Sportiste atklāj, ka 17 gadu vecumā tikt galā ar šādu slavas pieplūdumu bijis ļoti sarežģīti un apkārtējo domas par viņu brīžiem pasliktinājušās.

"Novērtēju cilvēku atbalstu, bet vēlos, kaut viņi saprastu, kam es tobrīd gāju cauri. Daudzi teica, ka es uzvedoties kā maita. Es tāda neesmu. Vienkārši tikko biju aizvadījusi nogurdinošāko divu mēnešu posmu manā dzīvē un brīdī, kad atgriežos mājās, man neliek mieru. Es tikai vēlējos savu sasodīto šķiņķa un siera sendviču," norāda sportiste.

Kima tobrīd vēlējās aizmirst par jebkāda veida slavu un uzmanību. Tāpēc viņa atkritumu spainī izsvieda vienīgo lietu, kas simbolizēja viņas sasniegumu, - 2018. gada olimpisko zelta medaļu.

Ar terapijas palīdzību, gadiem ejot uz priekšu, sportiste iemācījās sadzīvot ar slavu, pat ja tā joprojām viņai nepatīk. Arī zelta medaļa ir vairs neatrodas atkritumu spainī.

"Man vairs nerūp [uzmanība]. Sevis jaunākajai versijai es teiktu, ka, neskatoties uz smagajiem brīžiem un cilvēku ļaunumu, kļūs labāk. Tu sapratīsi - tavā dzīvē ir tik daudz labā, ka sliktais tevi nespēs sāpināt," sacīja sportiste.

Kima startēs arī gaidāmajās Pekinas olimpiskajās spēlēs. Dāmu snovborda sacensībās uz rampas kvalifikācija norisināsies 9. februārī, bet fināls gaidāms divas dienas vēlāk.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu