VIDEO ⟩ "Mamm, man ir covid pozitīvs!" Māti uztrauc "inficētās" meitas nošķiršana (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Antonio Guillem/Shutterstock

Rīdzinieces Lindas meita šā gada vasarā absolvēs 12. klasi. Skolā norit regulāra testēšanās saistībā ar Covid-19. Pēdējais no saņemtajiem testiem bijis pozitīvs, tomēr laboratoriskais tests bijis negatīvs. Vakcinēšanās sertifikāts meitai vēl joprojām ir nederīgs, vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu".

Vienu no klasesbiedrenēm esot skāris koronavīruss. Drīz vien klasē ticis veikts siekalu pūļa tests, kas Lindas meitai uzrādījis saslimšanas faktu. To apstiprina gan saņemtā testēšanas rezultāta izdruka, gan arī digitālā Covid-19 sertifikāta vietnē izvietotais ieraksts.

Māte nekavējoties veikusi paštestu, kas uzrādījis negatīvu rezultātu. Lai pilnībā kliedētu šaubas, pēc aptuveni dienas tiek veikts arī individuālais laboratoriskais tests, kas arī ir negatīvs.

Skola, kuru māte lūdza sižetā neminēt, akceptē laboratorisko testu un ļauj meitai atkal apmeklēt izglītības iestādi klātienē. Tikmēr digitālais vakcinēšanās sertifikāts meitai vēl joprojām ir nederīgs.

Līdz sižeta tapšanas brīdim tā arī neizdodas noskaidrot, vai tiešām Nacionālais veselības dienests ignorējis Lindas meitas individuālo laboratorisko izmeklējumu vai arī iekļāvis viņu kontaktpersonu listē. Uzziņu dienesta operatore lūdz sazināties ar Slimību profilakses un kontroles centru. Tur mūs palūdz vērsties Nacionālajā veselības dienestā, tādējādi ieraujot raidījumu savdabīgā "Kovid futbolā".

Dīvainā kārtā dienests ignorē individuālā testa rezultātus un sertifikāta iesaldēšanu veic pēc pūļa jeb vairāku skolēnu veiktā testa rezultātiem. Un sertifikāts "zaļš" atkal kļūšot vien pēc 11 dienām kopš pirmā pozitīvā testa.

Slimību profilakses un kontroles centrs, kā arī Veselības ministrija komentē Lindas un līdzīgu situāciju rašanos un rīcību.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu