Tiek izmeklēti 55 kriminālprocesi par iespējamu Covid-19 sertifikātu viltošanu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nacionālā mēroga digitālais vakcinācijas pret Covid-19 sertifikāts.
Nacionālā mēroga digitālais vakcinācijas pret Covid-19 sertifikāts. Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts policijas (VP) lietvedībā šobrīd ir 55 kriminālprocesi par Covid-19 sertifikātu iespējamu viltošanu, ir aizdomas arī par divu policijas darbinieku fiktīvi iegūtiem sertifikātiem, pirmdien, 31. janvārī, intervijā raidījumam "900 sekundes" atklāja VP priekšnieks Armands Ruks.

Viņš informēja, ka šajos kriminālprocesos pārbaudāmo un uz ekspertīzēm nosūtāmo cilvēku skaits nemitīgi mainās - tas ir ap 400-500.

Ruks apliecināja, ka izmeklētājiem ir aizdomas arī par divu policijas darbinieku fiktīvi iegūtiem vakcinācijas sertifikātiem. Šo gadījumu izmeklēšana atbilstoši kompetencei nodota Iekšējās drošības birojam.

Kā ziņots, Zemgales reģionā veicot izmeklēšanu par vakcinācijas fakta viltošanu un pētot, kuriem cilvēkiem šis pakalpojums sniegts, sarakstā starp daudziem vārdiem tika atrasti divi Dobeles iecirkņa policisti, pagājušajā nedēļā vēstīja "TV3 ziņas". VP Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks Lauris Arājs esot rīkojies nekavējoties, un abas valsts amatpersonas atstādinātas no amata pienākumu pildīšanas, lai nebūtu nekādu šaubu ēnu par procesa iespējamo ietekmēšanu.

Viens kriminālprocess saistībā ar iespējamu fiktīvu vakcinēšanos pret Covid-19 ir Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lietvedībā.

Gan VP, gan KNAB kopumā ir aizdomas par vairākiem simtiem personu, kas, iespējams, ieguvušas vakcinācijas pret Covid-19 sertifikātu bez vakcinācijas.

Janvāra pirmajā pusē apkopotā informācija par publiski atklātajiem kriminālprocesiem liecina, ka šajās lietās kopš augusta kopumā figurē vismaz 15 veselības nozares jomas darbinieki. Pirmo reizi policija publiski par pirmajām aizturēšanām paziņoja pagājušā gada augustā.

Papildus viens mediķis kopš vasaras jau ir saņēmis sodu. Pērn rudenī Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūras piemērojusi 1500 eiro naudas sodu kādai medicīnas māsai par to, ka viņa viltoja nosūtījuma dokumentu negatīva Covid-19 testa rezultāta saņemšanai. Šo lietu pirms nodošanas kriminālvajāšanai izmeklēja KNAB.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu