Daudzviet sniegputenis ļoti apgrūtinājis braukšanas apstākļus (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Narongsak Nagadhana/Shutterstock

Pirmdienas rītā sniega un puteņa dēļ braukšana ir ļoti apgrūtināta valsts centrālajā daļā, bet pārējā valsts teritorijā braukšanas apstākļi ir apgrūtināti, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

Ļoti apgrūtināti braukšanas apstākļi ir uz valsts galvenajiem autoceļiem ir Tallinas šosejas (A1) visā garumā, Vidzemes šosejas (A2) visā garumā, Valmieras šosejas (A3) posmā līdz Virešiem, Rīgas apvedceļa (A4) visā garumā, Rīgas apvedceļa (A5) visā garumā, Daugavpils šosejas (A6) posmā līdz Pļaviņām, Bauskas šosejas (A7) visā garumā, Jelgavas šosejas (A8) visā visā garumā, Liepājas šosejas (A9) posmā līdz Apšupes krustojumam un Ventspils šosejas (A10) posmā līdz Kūdrai.

Tāpat ļoti apgrūtināta braukšana ir arī pa autoceļu Rīga-Koknese (P80).

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem, sniegotos ceļa posmu attīra no sniega. Braukšanas apstākļu uzlabošanai uz valsts ceļiem strādā "Latvijas autoceļu uzturētāja" 122 ziemas dienesta tehnikas vienības.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem var informēt LVC, zvanot pa diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma kontos sociālās saziņas tīklos "Twitter" un "Facebook".

Šorīt plkst.5.30 stājies spēkā dzeltenais brīdinājums par snigšanu Rīgā, kas ilgs līdz plkst.10 un mazākā apmērā turpināsies arī visas dienas garumā.

Rīta stundās sniega sega Rīgā palielinājusies par 5-9 centimetriem, vietām sasniedzot pat 20 centimetrus.

Uzņēmumi, kas pilsētā veic sniega attīrīšanu, strādā pastiprināti. Darbu veic 67 sniega attīrīšanas transporta vienības.

Pašvaldība brīdina, ka visas dienas garumā satiksme var būt apgrūtināta, iedzīvotājiem jāieplāno lielāks laiks ierastā maršruta veikšanai. Saistībā ar gaidāmo snigšanu, šodien atsevišķos Rīgas rajonos var būt traucētas arī āra aktivitātes un kavēta sabiedriskā transporta un gājēju pārvietošanās.

Iedzīvotāji aicināti rūpīgi pārdomāt transportlīdzekļu novietošanu, lai sniega tīrīšana notiktu bez aizķeršanās. Transportlīdzekļu vadītājiem nav ieteicams veikt apdzīšanas manevrus, kā arī jāizvēlas laikapstākļiem piemērots automašīnas vadīšanas stils, ievērojot pietiekamu distanci ar priekšā braucošo transportlīdzekli.

Namu īpašnieki un apsaimniekotāji aicināti pievērst uzmanību ietvju stāvoklim un veikt atkārtotu to tīrīšanu, ja snigšana turpināsies arī dienas garumā. Noteiktās Rīgas centra ielās ar palielinātu gājēju intensitāti ietvju stāvokli kontrolē Rīgas pašvaldības policija un pašvaldības sešas mobilās sniega tīrīšanas vienības, operatīvi iesaistoties to attīrīšanā un pretslīdes nodrošināšanā, pēc darbu veikšanas izrakstot rēķinu namīpašniekam.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu