Mairita Rosicka atklāti par grupas "Singapūras satīns" reakciju uz vardarbību viņas ģimenē (36)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mairita Rosicka
Mairita Rosicka Foto: Jānis Škapars/TVNET

Divu bērnu māmiņa, jauna un skaista sieviete, improvizācijas teātra "Tea Tree" izveidotāja Mairita Rosicka intervijā TVNET Grupas tiešsaistes žurnālam "Klik" atklāj savu pieredzes stāstu, ko līdz fiziskām un emocionālām sāpēm izdzīvoja attiecībās ar vīru un bērnu tēti, populārās grupas "Singapūras satīns" dalībnieku Kristapu Strūbergu.

Publicējam fragmentu no intervijas.

Klik: Grupas "Singapūras satīns" dalībnieki ir nosodījuši tavu rīcību, ka esi par Kristapa netikumiem informējusi sabiedrību. Teksts no grupas ieraksta: "Lai civilizētā veidā atrisinātu šķiršanos, notiek vienkārši publiska apmelošana." Tā vietā, lai grupas puiši aprunātos vīrišķīgi ar Kristapu, viņi metas virsū sievietei un iesaka turēt muti, lai arī viņa jau tā tik ilgi ir cietusi un visiem spēkiem mēģinājusi palīdzēt vīram pārvarēt viņa iekšējos dēmonus un grūtības.

Mairita Rosicka: Grupas reakcija mani nepārsteidza. Nevaru un nevēlos pārmest grupai par neiesaistīšanos, jo tas paliek uz viņu sirdsapziņas. Acīmredzami viņi izlaida publisko paziņojumu atbilstoši savai pārliecībai, un, ja šī pārliecība ir tāda, ka vardarbības jautājumi jārisina virtuvē, tas daudz vairāk pasaka par viņiem nekā par mani.

Viņu uzskati par mani gadiem ilgi veidojušies caur Kristapu, un katru reizi, kad Kristaps viņiem grupas čatā nosūta bērnu mantām piemētātu grīdu ar tekstu, lai paskatās, kāda sieva ir cūka, ka viņam jāatnāk mājās uz šādu dzīvokli (jāpiebilst, ka tā māja izskatās pēc bērnu spēlēšanās un ir pašsaprotami, ka mantas mētājas pa zemi, jo viņi joprojām spēlējas), vai

katru reizi, kad viņiem tiek nosūtīts kāds video, ko Kristaps uzņēma strīdu laikā, lai visiem parādītu, cik traka ir viņa sieva, viņi savu pārliecību tikai nostiprina.

Protams, nevienu neinteresē ne tas, kas ir sekojis pirms šiem video, ne, piemēram, speciālistu viedoklis vai ārstu psihoterapeitu slēdziens.

Viens no grupas dalībniekiem, ciemojoties manā darbavietā vēl kopdzīves laikā, redzēja mani ar pārsistu seju. Es viņam vēlāk izstāstīju, kas toreiz bija noticis, uz ko viņš atbildēja, ka šo trīs stundu laikā, ko pavadīja, sēžot man pretī, viņš neko nav pamanījis uz manas sejas.

Kad lūdzu palīdzību "Twitter", tad grupas puiši sāka izplatīt video, ko saņēma no Kristapa un ko Kristaps izmantoja arī tiesā, kur esmu redzama bezpalīdzīgā stāvoklī uz grīdas, četrrāpus, raudot un seju liekot plaukstās, pilnīgā izmisumā. Saņēmējiem šis video tika prezentēts kā – re, re Mairita sit galvu pret grīdu, viņa pati sev dara pāri un tad vaino mani un sauc policiju. Nu, pēc šādas loģikas manām traumām būtu bijis jābūt uz pieres, nevis galvas vidū, kas ir atrodams ārsta atzinumā.

Neviens, pilnīgi neviens neiedomājās pajautāt: kāpēc tieku filmēta acīmredzami bezpalīdzīgā stāvoklī? Kāpēc man nepalīdz? Kāpēc mans it kā vistuvākais cilvēks par mani ņirgājas? Kāpēc kas tāds tiek filmēts?

Atskatoties man tas šķiet neaptverami, un ceru, ka uz šiem jautājumiem katrs pats sev atradīs atbildi. Kāpēc es šādā stāvoklī biju, lūk, tas ir rezultāts, kas ar tevi var notikt, kad jau gadiem ciet no emocionālas vardarbības. Es ļoti pārdzīvoju, ka esmu novesta līdz kam tādam, taču te atkal jāsaka paldies terapijai, kas palīdzēja atgūt spēkus un pārliecību par sevi.

Pilnu interviju ar Mairitu Rosicku lasi šeit!

KUR MEKLĒT PALĪDZĪBU?

Pašvaldības sociālajā dienestā vai krīzes centrā:

Centrs "Marta"

Matīsa iela 49-3, Rīga

Tālr. 67378539

E-pasts: centrs@marta.lv

Centra "Marta" Liepājas filiāle

Kūrmājas prospekts 11, Liepāja

Tālr. 29195442

E-pasts: centrs@martaliepaja.lv

 

Ģimenes krīzes centrs "Mīlgrāvis"

Ezera iela 21, Rīga

Tālr. 67012515, 67398383

E-pasts: gimenes@krize.lv

 

Krīžu un konsultāciju centrs "Skalbes"

Kungu iela 34, Rīga

Tālr. 24551700, 27722292

E-pasts: skalbes@skalbes.lv

Atbalsta tālrunis noziegumos cietušajiem: 116006

 

Krīzes centrs ģimenēm ar bērniem "Paspārne"

Talsu iela 39, Ventspils

Tālr. 63661515, 22012434

E-pasts: pasparne_kc@inbox.lv

 

Nodibinājums "Centrs Valdardze"

Raiņa iela 9f, Valmiera

Tālr. 64220686

E-pasts: valdardze@inbox.lv

Komentāri (36)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu