Ekskluzīvi "Apollo.lv" ⟩ Juris Žagars par pieredzi "Netflix" seriāla filmēšanā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Juris Žagars
Juris Žagars Foto: Sintija Zandersone/LETA

Straumēšanas platformas "Netflix" jaunajā seriālā "In from the Cold", kas pirmizrādi piedzīvoja 28. janvārī, filmējies arī Dailes teātra direktors un aktieris Juris Žagars. Ziņu medijam "Apollo.lv" izdevās uzzināt par seriāla filmēšanas aizkulisēm no paša aktiera.

Par pieredzi, strādājot ārzemju projektā, Juris Žagars stāsta: "Aktiera darbs visur ir vienāds. Atšķiras varbūt serviss un apstākļi - četras kameras, milzīgs apkalpojošais sastāvs. Redzams, ka tas ir lielbudžeta projekts. Tas, ko prasa režisors, ir tas pats, kas parasti."

Lai gan loma nav liela, pandēmijas ierobežojumu dēļ aktierim Spānijā nācās pavadīt ilgu laiku. "Parādos piecās epizodēs, bet, salīdzinot ar lomas apjomu, nācās pavadīt neadekvātu laiku uz vietas. Darbs tiešām nebija liels, kopā ar kaskadiera treniņiem tās bija 15 darba dienas. Tas bija sakarā ar ļoti striktajiem ierobežojumiem pagājušajā ziemā. Amerikāņiem ir skrupuloza attieksme drošības jautājumos. Pat tiem aktieriem, kuri parādās pāris epizodēs, bija jāpavada viss filmēšanas laiks Madridē. Tas bija apgrūtinoši. Citos apstākļos es to nevarētu izdarīt. Darbs bija attālināti, teātrī izrādes nenotika, tādēļ bija iespējams apvienot."

Lomas ietvaros aktieriem bija kaskadiera treniņi: "Tādās asa sižeta filmās kaut kādas kaskadiera lietas ir vienmēr. Amerikāņi ir ļoti uzmanīgi, tie daži kautiņi ainās bija jātrenē pirms tam. Bija ļoti laba kaskadieru komanda, kas pirms tam bija strādājuši arī pie filmas "Matrikss", viņi bija ļoti rūpīgi. Mums tas šķiet parasts kautiņš, bet viņi trenējas, gatavojas, visam jānotiek droši."

"Tev kā aktierim vienmēr jābūt labā formā, mums jebkurā brīdī var būt filma, kur jālec, jāskrien, jākrīt. Tā ir normāla aktiera ikdiena. Tur nekādi pārsteigumi nebija."

Juris Žagars dalās pārdomās par latviešu aktieru iespējām piedalīties starptautiskos projektos: "Vienmēr esmu teicis, ka mūsu aktieru meistarība un varēšana nav ne par kripatiņu sliktāka kā ārzemju aktieriem. Mums ir ļoti labas skolas. Mēs esam labi trenēti. Starpība ir tikai tur, kurā brīdī paveicas iziet tirgū."

Dailes teātra direktors uzsver, kāda loma ir aģentūrām aktieru profesionālajās dzīvēs, jo tieši caur aģentūru Londonā viņam pašam tika piedāvāta loma "In From The Cold". "(..) Mani pieņēma aģentūrā Londonā, caur to piedāvā šādus darbus. Tas ir pirmais solis. Ja pieņem aģentūra, tad tālāk viņi piedāvā darbus. Citreiz tos ir iespējams paņemt, citreiz nav, citreiz ir kaut kas neatbilstošs... Man pašam gan iespējas ir ierobežotas, jāstrādā teātrī par direktoru."

Žagars norāda, ka viņš seriālam tika izvēlēts no 120 pretendentiem. Kā aktieris pats uzsver - ""Netflix" seriāliem ir ļoti liela atlase".

"(..) Viņiem bija būtiski dažādi apsvērumi, kāds esi tipāžs. Es nedarīju neko unikālu, ko nevarētu izdarīt desmitiem citu aktieru no Latvijas. Reizēm tā gadās - man šis ir trešais ārzemju projekts," pieticīgs ir Žagars.

Seriāla pirmizrādē notika piektdien, 28. janvārī. Tas ir stāsts par amerikāņu vientuļo māti, kura strādājusi par spiedzi Krievijai. Galvenās varones dzīve Ņūdžersijā apgriežas kājām gaisā, kad FIB viņu arestē. Sieviete nonāk izvēles priekšā - stāties pretī kādreizējai pagātnei un kļūt par informatori ASV, lai cīnītos pret Krievijas narkotiku tīklu, vai riskēt ar ģimenes drošību. Juris Žagars seriālā filmējies pērnā gada sākumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu