"Četras stundas no Rīgas līdz Panevēžai!" Šoferi neapmierināti ar Latvijas ceļu uzturēšanu (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Slidenie ceļi šajā ziemā sagādā galvassāpes ne vienam vien šoferim. Sauļus, kurš avarējis Valdlaučos, tikai pārsimt metru no sava galamērķa, raidījumam "Degpunktā" neslēpa sašutumu par ceļu stāvokli.

Kādam kravas auto vadītājam avārija beigusies bez milzu skādes – tikai ar neplānotu aizkavēšanos un liekiem tēriņiem. Avarējušā auto vadītājam gan ir, ko teikt par notikušo, – vīrs ir neizpratnē par Latvijas ceļu uzturētājiem un saka, ka rēķinu par auto evakuatoru vajadzētu izrakstīt tiem, kas atbildīgi par mūsu ceļiem.

"Tīrs ledus. No Lietuvas robežas līdz šejienei visi braucām ar 40 kilometriem stundā. Tīrs ledus! Pie mums viss normāli, nokaisīts. Pie mums vari braukt 70-80 kilometrus stundā. Kā iebrauc Latvijā, tā viss. Kolonna līdz Bauskai, tad kolonna no Bauskas līdz Iecavai," norādīja kravas auto vadītājs.

Līdzīgā situācijā šoferis pabijis arī pirms divām nedēļām – toreiz gan pašam izdevies izvairīties no avārijas, taču citiem tā nav paveicies: "Četras stundas braucu no Rīgas līdz Panevēžai. Katastrofa te ir. Šodien piezvanīju tiem, kas ceļus uztur. Man iedeva numuru. Zvanīju, lūdzu, lai palīdz. "Nē, mēs tikai ceļus uzturam. Ārā nevelkam." Izsaucu evakuatoru. 300 eiro. Vajag to rēķinu izrakstīt ceļu uzturētājiem!"

Vienmēr jau var vainot pašu šoferu nemākulību, neparasti bargu ziemu vai sliktas riepas, taču, ja, izbraucot no Latvijas, ziema negaidīti beidzas un vairs neslīd, vai tieši otrādi, iebraucot Latvijā, ceļi pēkšņi kļūst neizbraucami – varbūt tomēr ir laiks ko labot.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu