Igaunijas valdība plāno atcelt Covid-19 sertifikātus nepilngadīgajiem (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Igaunijas valdība tuvāko nedēļu laikā plāno atcelt prasību nepilngadīgajiem uzrādīt vakcinācijas sertifikātu un nolēmusi mainīt karantīnas kārtību skolās. No nākamās nedēļas pēc kontakta ar Covid-19 inficētu personu bērniem nebūs jāievēro pašizolācija.

"No 7. februāra tiek mainīta kārtība, kādā tiek noteiktas tuvas kontaktpersonas. Nākamais solis būs koronavīrusa sertifikātu prasību atcelšana nepilngadīgajiem.

Ja situācija būs labvēlīga, tad tas būs no 14. februāra, bet mēs skatīsimies, kāda būs vīrusa izplatība nākamo divu nedēļu laikā,"

Igaunijas sabiedriskajai raidorganizācijai ERR teikusi izglītības un zinātnes ministre Līna Kersna.

Kā viņa sacījusi, lēmums ir balstīts starptautisko organizāciju rekomendācijās.

"Protams, pēc nonākšanas saskarē ar saslimušo klasē būs rūpīgāk jāseko līdzi veselības stāvoklim un, parādoties visniecīgākajiem simptomiem, jādodas mājās. Un mēs joprojām stingri rekomendējam skolās nēsāt maskas, jo īpaši vecākajās klases. Tomēr kopumā vairs nevar ierobežot veselu bērnu tiesības saņemt izglītību," uzsvēra ministre.

No 7. februāra Igaunijā skolas varēs apmeklēt visi veselie bērni. Mājās būs jāpaliek tikai tad, ja Covid-19 tests ir pozitīvs vai ir konstatēta cita saslimšana. Tāpat bērnam jāpaliek mājās, ja infekcija izplatījusies ģimenē.

Kersna paskaidroja, ka "risks saslimt ģimenē ir daudz lielāks nekā skolā". Viņa klāstīja, ka tādā gadījumā vecākiem vajadzētu sazināties ar skolas vadību, lai apspriestu attālināta režīma mācības karantīnā esošajam bērnam.

Savukārt gadījumā, ja klasē konstatēti vairāki inficēšanās ar Covid-19 gadījumi, pēc konsultācijām ar Veselības departamentu varēs lemt par attālinātu mācību noteikšanu konkrētajai klasei.

Paštesti Igaunijas skolās tiks veikti divas reizes nedēļā. Šāda kārtība ir spēkā kopš novembra, un ministre sacīja, ka nav plānots to mainīt.

Pagājušajā nedēļā testēšanas rezultātā Igaunijas skolās tika atklāti 4900 inficēšanās ar Covid-19 gadījumi skolēnu vidū un 774 gadījumi skolu darbinieku vidū.

Igaunijas premjerministres Kallasas pārstāvētās Reformu partijas koalīcijas partnere Centra partija arvien aktīvāk aicina atteikties no ierobežojumiem, kas noteikti ar mērķi mazināt Covid-19 izplatību, tostarp atcelt prasību uzrādīt Covid-19 sertifikātus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu