Mairita Rosicka aizstāv Daneviču publiskajā strīdā ar Kaimiņu (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mairita Rosicka
Mairita Rosicka Foto: Jānis Škapars/TVNET

Improvizācijas teātra "Tea Tree" izveidotāja Mairita Rosicka, kura atklāti runājusi par vardarbību attiecībās ar vīru un bērnu tēti, grupas "Singapūras satīns" dalībnieku Kristapu Strūbergu, reaģējusi uz aktrises Dārtas Danevičas un Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa ģimenes strīdu.

Jau ziņots, ka 31. janvāra vakarā Daneviča publiskoja ierakstu, atklājot, ka Kaimiņš esot paņēmis abu dēlu, aizbraucis un atsakoties izpaust, kā viņus var sasniegt.

Divas stundas vēlāk Kaimiņš publiski paziņoja, ka abi ar Dārtu jau kādu laiku dzīvo atsevišķi un šobrīd ir noslēguši savstarpēji parakstītu vienošanos par Artusa iespējām satikt dēlu. Kaimiņš norādīja, ka viņš ir "absolūtā neizpratnē" par Dārtas tvīta motīviem, uzsverot, ka viņa ir zinājusi, ka Artuss ar dēlu atrodas viņa deklarētajā dzīvesvietā.

Daneviča, reaģējot uz Kaimiņa ierakstu, apgalvoja, ka viņš melo, un pievienoja fragmentu no abu noslēgtā līguma par bērna saskarsmes tiesībām.

Situācija tika atrisināta ar policijas iejaukšanos, un daudzi ļaudis pauda neizpratni - kāpēc ģimenes strīds jārisina sociālajos tīklos.

Uz notikušo reaģēja Mairita Rosicka, kura pati pērn vietnē "Twitter" rakstīja, ka aiziet no vardarbīgām attiecībām, un lūdza sabiedrības finansiālu atbalstu.

Aizstāvot Daneviču, divu dēlu mamma Mairita Rosicka publiskoja ierakstu:

"Ja tavas robežas tiek regulāri pārkāptas, tad nekādi citādi, kā vien publiski izsakoties, var mēģināt pārraut šo uzvedību, kas tiek vērsta pret tevi. Varam beigt nosodīt cilvēku, kad cilvēks lūdz palīdzību?"

Savukārt iebildumu, ja jau Dārta mācējusi iesaistīt policiju, kas liedzis to izdarīt mierīgi, Mairita komentēja: "Un tad katru reizi dot bērnu bailēs tēvam, atdos vai ne? Labi, ka iznesa publiski, lai tas vairs neatkārtotos!"

Tāpat viņa uzrunāja Daneviču, rakstot, ka saprot viņas situāciju un novēl izturību. "Ja kas, dod ziņu par jebkāda veida palīdzību vai atbalstu."

KUR MEKLĒT PALĪDZĪBU?

Pašvaldības sociālajā dienestā vai krīzes centrā:

Centrs "Marta"

Matīsa iela 49-3, Rīga

Tālr. 67378539

E-pasts: centrs@marta.lv

Centra "Marta" Liepājas filiāle

Kūrmājas prospekts 11, Liepāja

Tālr. 29195442

E-pasts: centrs@martaliepaja.lv

Ģimenes krīzes centrs "Mīlgrāvis"

Ezera iela 21, Rīga

Tālr. 67012515, 67398383

E-pasts: gimenes@krize.lv

Krīžu un konsultāciju centrs "Skalbes"

Kungu iela 34, Rīga

Tālr. 24551700, 27722292

E-pasts: skalbes@skalbes.lv

Atbalsta tālrunis noziegumos cietušajiem: 116006

Krīzes centrs ģimenēm ar bērniem "Paspārne"

Talsu iela 39, Ventspils

Tālr. 63661515, 22012434

E-pasts: pasparne_kc@inbox.lv

Nodibinājums "Centrs Valdardze"

Raiņa iela 9f, Valmiera

Tālr. 64220686

E-pasts: valdardze@inbox.lv

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu