"Republikas" valdei domstarpību dēļ neizdodas pieņemt lēmumu par kopsapulces sasaukšanu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vjačeslavs Dombrovskis.
Vjačeslavs Dombrovskis. Foto: Evija Trifanova/LETA

Partijas "Republika" valdei šodien neizdevās pieņemt lēmumu par kopsapulces sasaukšanu un tiek pieļauts, ka kopsapulci varētu sasaukt partijas biedri.

Partijā atšķirīgi noskaņotās puses atzīst, ka pieņemt lēmumu traucē abu pušu domstarpības. Kā aģentūrai LETA stāstīja partijas valdes loceklis, Saeimas deputāts Ēriks Pucens, viņš kopā ar Sandi un Kasparu Ģirģeniem rosinājuši sanāksmes darba kārtību papildināt ar jautājumu par to, kāds ir biedru aktuālais reģistrs, piemēram, vai visi uzņemtie biedri atspoguļojas Uzņēmumu reģistrā iesniegtajā sarakstā.

Kā apgalvoja Pucens, partijas līdzpriekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis neesot atbalstījis valdes sēdes darba kārtības papildināšanu ar šo punktu. Nevienojoties par valdes sēdes darba kārtību, valde arī netika līdz lemšanai par kopsapulces sasaukšanu.

Pucens pieļāva, - ja valdei arī turpmāk neizdosies vienoties par kopsapulces sasaukšanu, tad to varētu rosināt sasaukt partijas biedri.

Savukārt Dombrovskis aģentūrai LETA pauda, ka arī šodienas sēde apliecinājusi to, ka valde "jau ļoti ilgu laiku nav lemtspējīga" un šī situācija ir saistīta "ar trīs burtiem - KPV". Reizē politiķis uzsvēra, ka viņš nevēlas "publiski mazgāt netīro veļu".

Politiķis skaidroja, ka bija izsludinājis valdes sēdi ar vienu darba kārtības punktu par ārkārtas kopsapulces izsludināšanu, kā arī valde tika informēta par biedru iesniegumu par ārkārtas kopsapulces izsludināšanai. Tomēr valde šodien nav bijusi lemtspējīga, norādīja Dombrovskis.

Komentējot Pucena pausto par biedru aktuālo reģistru, politiķis pauda neizpratni, kā valdes locekļiem var nebūt zināms, kurš ir un kurš nav partijas biedrs.

Arī Dombrovskis pieļāva, ka partijas biedri varētu paši sasaukt kopsapulci, jo steidzami ir jārisina partijā izveidojusies situācija. Politiķis uzsvēra, ka nepieciešams grozīt statūtus, lai noteiktu, ka partijai ir viens līdzpriekšsēdētājs, tāpēc jāpārvēl valde, jānostabilizē partija un jānosaka tai "skaidrs kurss".

Atbilstoši Politisko partiju likumam, biedru sapulces sasaukšanā piemēro Biedrību un nodibinājumu likumu, kurā noteiktas tiesības sasaukt sapulci arī ne mazāk kā vienai desmitdaļai biedru, ja partijas statūtos nav noteikts mazāks nepieciešamais biedru skaits.

Pucens un brāļi Ģirģeni iepriekš bija partijas "KPV LV" biedri.

Kā ziņots, "Republikas" valde šodien plānoja lemt par partijas kopsapulces sasaukšanu, kurā varētu tikt skatīts jautājums par "Republikas" turpmāko vadību.

Abas puses partijā, kurām ir pretēji viedokļi Sanda Ģirģena tā dēvētajā "telefona lietā", rosinājušas lemt par "Republikas" ārkārtas kopsapulces sasaukšanu.

Pēc TV3 raidījuma "Nekā personīga" publicētās informācijas par aizdomām, ka bijušais iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens varētu būt paturējis amata vajadzībām piešķirto telefonu, iezīmējušās domstarpības "Republika" vadībā. Sandis Ģirģens gan kriminālprocesu uzskata par safabricētu, lai atriebtos viņam un godīgajiem ierēdņiem par to, ka lauzis negodīgu iepirkumu tradīciju.

Kā aģentūrai LETA pauda "Republikas" līdzpriekšsēdētājs Dombrovskis, lai noņemtu aizdomu ēnu, Sandim Ģirģenam būtu jāaptur savas līdzpriekšsēdētāja pilnvaras partijā.

Savukārt atbalstu Sanda Ģirģena palikšanai līdzpriekšsēdētāja amatā pauž Pucens un Kaspars Ģirģens.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu