Atteicās strādāt ar sīpoliem. Īrijā uzņēmumam sievietei no Latvijas būs jāmaksā 30 000 eiro kompensācija (24)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Rūpnīcas darbiniece, kas tika atlaista no darba, jo atteicās strādāt dārzeņu ražošanas līnijā pie sīpolu apstrādes, no uzņēmuma saņems 30 000 eiro lielu kompensāciju, ziņo medijs "Baltic-Ireland".

Šādu lēmumu ir pieņēmusi Īrijas Darba attiecību komisija, izskatot Nadeždas Solomonovas iesniegumu par diskrimināciju viņas bijušajā darba vietā "Milne Foods".

Laikraksts "Irish Examiner" raksta, ka Darba attiecību komisija ir nolēmusi, ka dārzeņu pārstrādes uzņēmumam "Milne Foods" ir jāmaksā kompensācija darbiniecei no Latvijas Nadeždai Solomonovai.

Sieviete apgalvo, ka, strādājot sīpolu pārstrādes līnijā, ir guvusi invaliditāti. Šajā gadījumā uzņēmumam bija pienākums piedāvāt darbiniecei citu, atbilstošāku darbu.

Solomonova uzņēmumā "Milne Foods", pelnot minimālo algu, bija nostrādājusi gandrīz 12 gadus. 2019. gada 18. janvārī viņa informēja priekšniecību, ka vairs nevar strādāt ar sīpoliem, jo cieš no smagām reakcijām.

Viņai bija sākušās grūtības ar elpošanu, veidojās deguna un acu pietūkumi, smagas galvas un acu sāpes, kas radušās no acu nepārtrauktas asarošanas. Turklāt viņai bija radušies miega traucējumi.

Uzņēmums tomēr bija uzstājis, ka viņai pie sīpolu apstrādes ir jāstrādā vismaz reizi nedēļā, bet patiesībā tas notika biežāk. Nepalīdzēja arī plastmasas aizsargbrilles.

Solomonova kopš 2013. gada regulāri bija vērsusies pie sava ģimenes ārsta. 2014. gada augustā ārsts pat bija rakstījis "Milnes Foods" vadībai ieteikumu norīkot darbinieci citās dārzeņu līnijās, taču nekādas izmaiņas nesekoja.

Lietas izskatīšanas laikā Darba attiecību komisijā uzņēmums centās attaisnot savu rīcību, sakot, ka Solomonova nav pildījusi drošības aizsarglīdzekļu lietošanas norādījumus un neuzskata, ka darba apstākļi ir veicinājuši Solomonovai veselības traucējumus.

Tomēr savā lēmumā Īrijas Darba attiecību komisijas tiesnese Margarita Baklija konstatēja, ka Solomonova ir guvusi invaliditāti, un to ir izraisījis darbs, kas saistīts ar sīpolu pārstrādi.

Tiesnese norādīja, ka uzņēmums nav attiecīgi rīkojies, lai nodrošinātu Solomonovai atbilstošus darba apstākļus un pēc mediķu atzinuma saņemšanas nav pildījis noteiktus pantus Likumā par Nodarbinātības vienlīdzību.

Tiesnese arī norādīja, ka ir pārliecināta, ka Solomonova būtu varējusi turpināt darbu, ja būtu tikusi pārcelta strādāt citā ražošanas līnijā.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu