Baidens pavēsta, ka ASV operācijā Sīrijā likvidējusi "Islāma valsts" līderi (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ASV prezidents Džo Baidens.
ASV prezidents Džo Baidens. Foto: AP Photo/Scanpix

ASV prezidents Džo Baidens ceturtdien pavēstīja, ka ASV bruņoto spēku operācijā Sīrijas ziemeļrietumos likvidēts džihādistu grupējuma "Islāma valsts" līderis Abu Ibrahims al Hašimi al Kuraši.

"Aizvadītajā naktī pēc mana rīkojuma ASV militārie spēki Sīrijas ziemeļrietumos sekmīgi īstenoja pretterorisma operāciju, lai aizsargātu amerikāņu tautu un mūsu sabiedrotos un padarītu pasauli par drošāku vietu," paziņojumā apliecināja Baidens.

"Pateicoties mūsu bruņoto spēku meistarībai un drosmei, mēs no kaujas lauka esam likvidējuši Abu Ibrahimu al Hašimi al Kuraši - "Islāma valsts" līderi," piebilda Baidens.

Augsta ranga ASV amatpersona apliecināja, ka ASV īpašo spēku operācijas gaitā Kuraši uzspridzinājies.

Spridzeklis, kuru detonējis Kuraši, nogalinājis arī viņa ģimenes locekļus, arī sievietes un bērnus, sacīja amatpersona.

Neviens ASV karavīrs operācijā nav ievainots, norādīja Baidens.

Operācijā piedalījušies arī kurdu spēki, un tā notikusi Sīrijas Idlibas provincē, kur līdzīgā operācijā 2019.gadā tika nogalināts Kuraši priekšgājējs Abu Bakrs al Bagdadi.

"Islāma valsts" 2014.gadā kontrolēja lielu daļu Irākas un Sīrijas, bet šī grupējuma "kalifāts" vēlāk tika sagrauts. Irāka 2017.gadā paziņoja, ka sakāvusi šo grupējumu, un 2019.gadā tas tika izdarīts arī Sīrijā.

Džihādistu draudi tomēr saglabājas un "Islāma valsts" turpina rīkot uzbrukumus. Pērn publicētā ANO ziņojumā lēsts, ka Irākā un Sīrijā turpina darboties apmēram 10 000 "Islāma valsts" kaujinieku.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu