VIDEO "Karājas kā vīnogas ķekarā!" Pļavniekos daudzstāvu mājas iedzīvotājiem naktī pa segu lēkā žurkas (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Chanawat Phadwichit/Shutterstock.com

Nakts vidū pamosties no tā, ka pa gultu skraida žurka, - visai nepatīkama pieredze, ja dzīvo daudzstāvu namā, kur grauzējiem noteikti nevajadzētu būt. Tādu situāciju pirms kāda laika piedzīvoja Andreja Saharova ielas iemītniece, vēsta raidījums "Degpunktā".

Lai nofilmētu grauzējus darbībā, Andreja Saharova ielas piektā nama iedzīvotājiem nav speciāli jāgaida. Kā barības avotu žurkas regulāri izmanto atkritumu konteinerus, bet savas slēptuves izveidojušas turpat blakus caurumos, kas ved uz pagrabu. Mājiniekiem neizprotama iemesla dēļ grauzēji iedzīvojušies tieši pirmajā kāpņutelpā.

"Kad atkritumu savācēji atbrauc, žurkas uz konteineriem karājas kā vīnogas ķekarā. Kad es eju ar maisu, lai izmestu atkritumus, tikai dzirdu ka čaukstinās," stāstīja mājas iedzīvotāja.

Par to, lai žurkas neuzrastos, rūpējas sirmā kunga mājas mīlulis. Uz ielas gan vienīgā kaķu saime, kas kādreiz saimniekoja apkaimē, nu jau kādu laiku nav manīta, ļaudis pieļauj: ja ārā būtu kaut pāris kaķu, problēma ar grauzējiem nepastāvētu.

Pēc grauzēja vizītes minētais caurums pie virtuves izlietnes tika aizbetonēts un nelūgtie ciemiņi vismaz pagaidām dzīvoklī vairs nav viesojušies.

Par žurku problēmu apsaimniekotājam esot ziņots vairākkārt; un uzņēmums "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) šodien sniedza komentāru par esošo situāciju namā Andreja Saharova ielā.

"Šobrīd ņemot vērā, ka būtiski saasinājusies situācija ar Covid-19 izplatību, cilvēki vairāk uzturas mājās, kas tiešā veidā ietekmē pārtikas atkritumu apjoma pieaugumu. Situāciju sarežģī arī apstāklis, ka iedzīvotāji nereti pēc atkritumu izmešanas neaizver konteineru vākus," norādīja RNP.

Plašāk uzzini "Degpunktā" sižetā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu