Rīgā daudzstāvu māju pagalmā izveidojies purvs. Kādēļ šāda situācija radusies?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Daudzdzīvokļu ēka. Ilustratīvs attēls
Daudzdzīvokļu ēka. Ilustratīvs attēls Foto: Edijs Pālens/LETA

Kādā Rīgas centra daudzdzīvokļu namu ielokā gadu gaitā izveidojies teju purvs. Īpašnieks par zemi neinteresējoties, radot problēmas vairāku māju iedzīvotājiem, vēst LTV Ziņu dienesta raidījums "4. studija". 

Dzīvokļu īpašnieku biedrības "Valder" valdes loceklis Aivars Žilinskis par situāciju stāsta: "Tad, kad sākās zemes privatizācijas, zemes pārpirkšana, viena kompānija nopirka to zemi un sāka rakt pamatus mājas veidošanai.

Un tie bija pirmie soļi tad, kad parādījās tas mazais dīķītis, mazais ezeriņš, kas kļuva arvien lielāks un lielāks. 2011. gadā mēs mūsu māju Valdemāra ielā 145 pārņēmām no "Valdemāra namiem" un sākām paši apsaimniekot.

Redzot to, ka mūsu mājas priekšā, svešā teritorijā, sāk veidoties dīķis, sāk mūsu pagalma zeme sēsties iekšā, sāk plaisāt asfalts, mēs vērsāmies pie "Rīgas ūdens" ar jautājumu, lūgumu, lai viņi novērš šo problēmu."

Par zemes īpašnieku nav nekādas informācijas. Agrāk zeme piederējusi kādai bankai, taču pirms pāris gadiem kāds zemi ir pārpircis, bet neviens joprojām nezina, kam tā īsti pieder. "Rīgas ūdens" paziņojis, ka tā nav viņu atbildība.

Rīgas domes Mājokļu un vides departamentā norādīja, ka problēma ar iekškvartālu tīkliem ir ilgstoša. "Rīgas ūdens" ieskatā šādi tīkli pieder zemes īpašniekam, bet zemes īpašniekam nav nekādu pienākumu attiecībā uz šādiem tīkliem, jo tie skaitās zemesgabala apgrūtinājumi. Parasti tie tiek sakārtoti par ieinteresēto personu līdzekļiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu