VIDEO ⟩ "Gandrīz katru dienu meistari labo." Siguldā modernā šķirošanas iekārta vairs nedarbojas (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Nav pagājis gads, kopš Siguldā, Leona Paegles ielā, uzstādīja Baltijā pirmo moderno atkritumu šķirošanas iekārtu, bet tā jau nedarbojas, vēsta raidījums "Bez Tabu". 

Kopš pērnā gada martā uzstādīja jauno atkritumu šķirošanas viedpunktu, Siguldas iedzīvotāja Irēna arī mājās ir ieviesusi vairākas miskastes, lai varētu pareizi šķirot, tomēr prieki bijuši visai īsi.

Siguldiete pamanījusi, ka jaunā iekārta sākusies nedarboties, kad termometra stabiņā atzīme noslīdējusi zem nulle grādiem.

"Izskatās, ka konteineri ir sezonālie, domāti tikai siltam laikam. Bet dažreiz nedarbojās arī vasarās, kaut kas tur iesprūst.

Gandrīz katru dienu redzu, ka brauc meistari un labo! Protams, ir jau ļoti labi, ka var šķirot, bet ļoti bieži šī sistēma nedarbojas," stāsta Irēna.

Iedzīvotāji, protams, ir priecīgi, ka beidzot katram ir iespēja sekot līdzi, cik daudz sanāk izmest atkritumus un maksāt tikai par to, nevis kopīgi uz galviņām sadalīt rēķinu.

Arī atkritumus nevar izmest garāmbraucošie pilsētas viesi, jo vāku var atvērt, tikai nopīkstinot speciālo siguldiešu karti.

Pagaidām tikai deviņu daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem ir iespēja viedi šķirot, tomēr sistēma mēdz niķoties vien tāpēc, ka netiek ievēroti noteikumi.

"Lielākās un būtiskākās tehniskās problēmas rodas tāpēc, ka nepareizi viedpunkts tiek lietots. Atkritumiem ir jābūt ievietotiem 37 litru maisiņā, šo tilpumu nevar pārsniegt.

Ja ir lielāki maisiņi, tie sablietē visu sistēmu un tā vairs nedarbojas. Cilvēki ievieto arī neatbilstoša satura atkritumus, būvgružus, celtniecības atkritumus. Jāatceras, ka šis viedpunkts ir kā paradumu maiņa daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem," skaidro SIA "Jumis" direktore Kristīne Lūse.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu