"Nākamā līmeņa stulbums!" Dienvidkorejā popularitāti guvušas maskas degunam (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dienvidkorejas deguna maska "kosk".
Dienvidkorejas deguna maska "kosk". Foto: Museun_happen/Twitter

Dienvidkorejā popularitāti un kritiku saņēmusi neparasta maska, kas paredzēta tikai deguna nosegšanai, lai atvieglotu ēšanu, vēsta portāls "The Guardian". 

Neparastās deguna maskas, kas izstrādātas, lai šķietami pasargātu cilvēkus no inficēšanās ar Covid-19 ēšanas un dzeršanas laikā, izpelnījušās kritiku tiešsaistē. Mikroblogošanas vietnē "Twitter" cilvēki to dēvē par "nākamā līmeņa stulbumu", piebilstot, ka "tas neatšķiras no cilvēkiem, kas maskas nēsā zem deguna".

Uzņēmuma "Atman" ražotā maska "kosk" tiek pārdota par aptuveni septiņiem eiro. Tā sastāv no divām daļām. Vienu no tām var noņemt, lai atsegtu muti.

Savukārt trīs atkārtoti lietojamās maskas "Copper Antivirus Nose Masks", kas tikai nosedz degunu, tiek pārdotas par aptuveni pusotru eiro. Tās paredzēts nēsāt zem parastās maskas, kas nosedz gan degunu, gan muti, lai ēšanas un dzeršanas laikā, noņemot to no sejas, deguns paliktu nosegts.

Daži pētījumi liecina, ka deguns ir vieglākais ceļš, pa kuru koronavīruss var iekļūt organismā, tāpēc deguna maskas nēsāšana var nebūt tik muļķīga, kā izskatās.

Austrālijas Dīkinas Universitātes Veselības transformācijas institūta profesore Ketrīna Beneta norādīja, ka maskas, kas aizsedz tikai degunu, ir "dīvaina ideja", taču tas ir "labāk nekā nekas". 

Covid-19 jaunatklāto gadījumu skaits Dienvidkorejā ceturtdien, 3. februārī, sasniedza rekordu - inficējās vēl 22 907 cilvēki.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu