Itālija un Ķīna izcīna olimpisko zelta medaļu šorttrekā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Arianna Fontana
Arianna Fontana Foto: Reuters/ScanPix

Itāļu pieredzējusī slidotāja Arianna Fontana pirmdien Pekinā otro reizi pēc kārtas kļuva par olimpisko čempioni šorttrekā 500 metru distancē. Savukārt 1000 metru distancē zeltu izcīnīja  Ķīnas slidotājs Dzivei Reņs.

Fontana finišēja pēc 42,488 sekundēm.

Sudraba medaļu izcīnīja Suzanne Šultinga no Nīderlandes, kura finišēja pēc 42,559, bet bronzas godalgu - tāpat kā pirms četriem gadiem - ieguva Kima Butāna no Kanādas ar finiša laiku 42,724 sekundes.

Pirms tam Pekinas olimpiskajās sacensībās Fontana kopā ar Itālijas jaukto komandu izcīnīja sudraba medaļu stafetē.

Par Phjončhanas olimpisko spēļu čempioni šorttrekā 500 metros sievietēm tika kronēta Fontana, sudraba medaļu izcīnīja nīderlandiete Jara van Kērkofa, bet bronzu guva kanādiete Butāna.

Pirmdien vēlāk Ķīnas slidotājs Dzivei Reņs izcīnīja Pekinas olimpisko spēļu zelta medaļu šorttrekā 1000 metru distancē.

Viņš finišēja pēc minūtes un 26,768 sekundēm, apsteidzot savu tautieti Li Veņlunu (viena minūte un 29,917 sekundes) un Šaoanu Liu (minūte un 35,693 sekundes).

Budapeštā dzimušie brāļi Šoans Liu un Šaoliņs Sandors Liu, kuru tēvs ir ķīnietis, bija vienīgie eiropieši starp trim Ķīnas ātrslidotājiem 1000 metru distances finālā.

Šaoliņs Šāndors Liu finišēja pēc vienas minūtes un 26,74 sekundēm, finiša līniju šķērsojot kā pirmais, tomēr viņš tika diskvalificēts par līnijas neatļautu šķērsošanu.

Pirms četriem gadiem Phjončhanas olimpisko spēļu 1000 metru distancē triumfēja Kanādas šorttrekists Semjuels Žirārs, sudrabu izcīnīja amerikānis Džons Henrijs Krīgers, bet bronza tika Dienvidkorejas šorttrekistam Jiram Seo.

Pekinas olimpiskās spēles notiks no 4. līdz 20.februārim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu