Par Eidukas startu otrdien paredzētajās sacensībās joprojām nav skaidrības

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka
Distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka Foto: Paula Čurkste/LETA

Joprojām nav skaidrības par Latvijas distanču slēpotājas Patrīcijas Eidukas dalību otrdien gaidāmajās sprinta sacensībās.

Eiduka šaubīgu Covid-19 testu rezultātu dēļ sestdien nestartēja skiatlona distancē. Eidukas nodotajiem Covid-19 testiem ir konstatētas robežvērtības starp kontaktpersonas un Covid-19 pozitīvas personas statusu, kas sportistei liedz doties uz startu, taču saglabāja cerības dalībai nākošajos.

Sprinta kvalifikācija otrdien sāksies plkst.10 pēc Latvijas laika un Eiduka patlaban ir sacensību pieteikumā, taču, kā noskaidroja aģentūra LETA, skaidrības par sportistes dalību tajā nav.

Eidukai, dodoties uz Pekinas olimpiskajām spēlēm, veiktie covid-19 testu rezultāti bija negatīvi, tomēr vairāki šeit nodotie Covid-19 testi uzrāda dažādus rezultātus.

Neziņa par Eidukas turpmāko statusu arī rada bažas, vai Latvija 12.februārī varēs startēt 4x5 kilometru stafetē, kas norisinās dienā pēc 7,5 kilometru sprinta un dienu pirms desmit kilometru iedzīšanas biatlonā. Piektā kvota Latvijai distanču slēpošanā piešķirta biatlonistei Baibai Bendikai, kurai paredzēts piedalīties tikai 30 kilometru distancē ar kopēju startu. Bendika pirmdien sarunā ar aģentūru LETA atzīmēja, ka šobrīd domā tikai par turpmākajiem startiem biatlonā, neminot, vai nepieciešamības gadījumā varētu aizstāt Eiduku.

Latvijas komanda tomēr nav zaudējusi cerību, ka Eiduka varēs atgriezties un piedalīties otrdien gaidāmajā sprintā brīvajā stilā un ceturtdien paredzētajā desmit kilometru distancē klasikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu