Pandēmijas laikā reģistrēti 200 cilvēki, kas ar Covid-19 inficējušies trīs reizes (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19 tests. Ilustratīvs attēls.
Covid-19 tests. Ilustratīvs attēls. Foto: Sander Ilvest

Kovida pandēmijas laikā reģistrēti 200 cilvēki, kas ar Covid-19 inficējušies pat trīs reizes, vēsta LTV Ziņu dienesta raidījums "Panorāma". 

Slimību profilakses un kontroles centra pārstāve Ilze Arāja norādīja: "Ar šā gada pirmo nedēļu šis pieaugums no nedēļas uz nedēļu ir diezgan ievērojams. Pagājušajā un aizpagājušajā nedēļā vidēji 8,9% un 9,3% no visiem saslimšanas gadījumiem ir reinfekcijas gadījumi."

Nepilna desmitā daļa no pašlaik inficētajiem ir tie, kas ar kovida izraisītāju inficējas atkārtoti. Šajos datos iekļauti gan tie, kas pēc pirmās inficēšanās vakcinējušies, gan tādi, kas nav vakcinējušies un saslimuši atkārtoti. Slimnīcās šādu pacientu nav daudz.

"Mums ir viens gadījums, kur varbūt ir aizdomas par to, ka bija tas, ka izslimots ar deltu, tad tas ir fakts, un tas ir dokumentēts fakts, un pacients ir bijis slimnīcā, un tagad ir omikrons," pastāstīja Latvijas Infektoloģijas centra galvenā ārste Baiba Rozentāle.

Viņa norādīja, ka dažādām infekcijas slimībām imunitāte veidojas atšķirīgi. Dažām uz mūžu, dažām vien uz dažiem mēnešiem, piemēram, akūtām zarnu infekcijām. Un līdzīgi, kā ar vairākām elpceļu infekcijām, infektologiem nav pārsteiguma, ka arī ar kovidu var saslimt atkārtoti.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu