Latvijas olimpiešu starti 8. februārī

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elīza Tīruma
Elīza Tīruma Foto: SIPA/Scanpix

Otrdien, 8. februārī, pirmos startus Pekinas olimpiskajās spēlēs aizvadīs daiļslidotājs Deniss Vasiļejvs un ātrslidotājs Haralds Silovs, savukārt kamaniņu sportistes Elīza Tīruma, Kendija Aparjode un Elīna Ieva Vītola sacentīsies trešajos un ceturtajos braucienos. Tāpat trasē dosies arī visi seši Latvijas slēpotāji.

Plkst.3.15. pēc Latvijas laika sacensības sāksies daiļslidotājiem. Arī turpmāk norādīts laiks tajā brīdī Latvijā. Sacensības tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas 7.kanāls (LTV7).

30 sportistu konkurencē Vasiļjevs savu īso programmu slidos kā 19. sacensību dalībnieks.

Vasiļjevs Eiropas meistarsacīkstēs šosezon izcīnīja bronzas medaļu, kas Latvijas daiļslidošanas vēsturē Eiropas meistarsacīkstēs ir augstākais sasniegums.

Jau ziņots, ka kopā ar sportistu vienlaicīgi Ķīnā nevarēja ierasties viņa treneris šveicietis Stefans Lambjēls, kurš Ķīnā ieradās vien svētdien.

Vasiļjevam šīs būs otrās spēles. Pirms četriem gadiem viņš Phjončhanā izcīnīja 19.vietu.

Plkst.13.50. trešo braucienu uzsāks kamaniņu braucējas, ceturto aizvadot plkst.15.35. Sacensības tiešraidē translēs LTV7.

Trešajā braucienā sportistes startēs atbilstoši vietai, kāda ieņemta pēc pirmajiem diviem braucieniem pirmdien. Kā pirmā ar sesto numuru startēs Tīruma, devītais numurs būs Aparjodei un 11. - Vītolai.

Pēc diviem braucieniem līdere ir divkārtējā olimpiskā čempione Natālija Geizenbergere no Vācijas, kuras laiks divu braucienu summā ir viena minūte un 56,825 sekundes. Otrajā vietā ir viņas tautiete Anna Berreitere (+0,208), bet trešā ir Krievijas Olimpiskās komitejas pārstāve Tatjana Ivanova (+0,591).

Tīruma divu braucienu summā no līderes atpaliek 0,980 sekundes, Aparjode - 1,302 sekundes, bet Vītola - 1,340 sekundes.

Ceturtajā braucienā sportistes startēs apgrieztā secībā, labākā rezultāta īpašniecei trasē dodoties kā pēdējai.

Sacensības turpina 34 no 35 kamaniņu braucējām.

Vītola šosezon Sanktmoricā ieguva Eiropas meistarsacīkšu bronzas medaļu.

Pasaules kausa kopvērtējumā Tīruma ar 569 punktiem bija piektā, Aparjodei 333 punkti deva 12.vietu, bet Vītola ar 290 punktiem dalīja 15.pozīciju.

Aparjode pēc vairāk nekā mēnesi ilga savainojuma trasē atgriezās vien Pasaules kausa pēdējā posmā Sanktmoricā.

Aparjode šosezon divos posmos Sočos izcīnīja sudraba un bronzas medaļas, bet, gatavojoties piektajam posmam, guva traumu. Tīruma astoņos no deviņiem Pasaules kausa etapiem šosezon finišēja pirmajā desmitniekā, bet Vītola bez Eiropas čempionāta bronzas divos posmos sasniedza astoto vietu.

Pieredzējušākā komandas dalībniece olimpiskajās spēlēs ir Tīruma, kura pirms astoņiem gadiem Sočos ierindojās 12.vietā, bet pirms četriem gadiem Phjončhanā - 16.vietā. Viņa 2014.gadā kļuva par bronzas medaļnieci komandu stafetē.

Aparjode Phjončhanā ieņēma 22.vietu, bet Vītola ir sacensību debitante.

Plkst.12.30 sacensības 1500 metros sāks ātrslidotāji. Sacensības tiešraidē translēs LTV7.

Silovs kopā ar Kanādas pārstāvi Antuānu Želinu-Boljē sacentīsies otrajā pārī.

Silovs līdz pēdējam brīdim gaidīja, vai viņam tiks olimpiskā ceļazīme, ko neizdevās izcīnīt distancē ar kopēju startu.

Sportistam kopš 2010.gada ir bagātīga olimpisko spēļu pieredze divos sporta veidos - šorttrekā un ātrslidošanā. Pekinā tās viņam būs jau ceturtās spēles.

Šorttrekā augstākā vieta ir 2010.gadā Vankūverā izcīnītā desmitā vieta 1500 metros, bet ātrslidošanā augstākais panākums ir izcīnītā ceturtā vieta šajā pašā distancē 2018.gadā Phjončhanā.

Vankūverā Silovs bija unikāla sasnieguma autors, kļūstot par pirmo atlētu, kurš vienās spēlēs startējis gan ātrslidošanā, gan šorttrekā. Turklāt viņš kļuva arī par pirmo sportistu pasaulē, kurš divos atšķirīgos sporta veidos startējis vienā dienā.

Šosezon 1500 metrus Latvijas sportists veicis minūtē un 45,344 sekundēs.

Plkst.10 distanču slēpošanā sāksies sprinta sacensību brīvajā stilā kvalifikācija sievietēm un plkst.10.50 - vīriešiem. Sacensības tiešraidē translēs kanāls LTV1.

Latvijas vadošā slēpotāja Patrīcija Eiduka saņēmusi 31.numuru, Kitija Auziņa - 74.numuru, Samanta Krampe - 75.numuru, bet Estere Volfa - 85.numuru.

Startam pieteikta 91 slēpotāja.

Vīriešu konkurencē ar 53.numuru trasē dosies Raimo Vīgants, bet Robertam Slotiņam ir 82.numurs 90 slēpotāju konkurencē.

Otrdien gan vīrieši, gan sievietes noskaidros uzvarētājus šajās sacensībās, sacenšoties arī ceturtdaļfinālos, pusfinālos un finālā, kas sievietēm paredzēts plkst.13.47, bet vīriešiem - plkst.14.

Eiduka pirms četriem gadiem Phjončhanā izcīnīja 62.vietu šajā disciplīnā, bet pārējie pieci Latvijas dalībnieki ir spēļu debitanti.

Jau ziņots, ka vēl nav zināms, vai otrdien startēs Eiduka. Viņa šaubīgu Covid-19 testu rezultātu dēļ sestdien nestartēja skiatlona distancē. Eidukas nodotajiem Covid-19 testiem ir konstatētas robežvērtības starp kontaktpersonas un Covid-19 pozitīvas personas statusu, kas sportistei liedza doties uz starta sestdien, taču saglabāja cerības dalībai nākošajos.

Otrdien medaļas tiks sadalītas desmt disciplīnās kalnu slēpošanā, biatlonā, distanču slēpošanā, kērlingā, frīstailā, kamaniņu sportā, snovbordā un ātrslidošanā.

Pekinā Latviju olimpiskajās spēlēs pārstāv 57 sportisti 11 sporta veidos: ātrslidošanā, biatlonā, bobslejā, daiļslidošanā, distanču slēpošanā, frīstailā, hokejā, kalnu slēpošanā, kamaniņu sportā, skeletonā, šorttrekā, tramplīnlēkšanā un ziemeļu divcīņā.

Pēc olimpiskajām spēlēm turpat Pekinā no 4. līdz 13.martam norisināsies paralimpiskās spēles.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu