Deviņi Saeimas deputāti aizvadītās rudens sesijas laikā administratīvi sodīti dažādu iemeslu dēļ (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Satur/shutterstock

Deviņi Saeimas deputāti aizvadītās rudens sesijas laikā administratīvi sodīti par Covid-19, pulcēšanās, ceļu satiksmes vai interešu konflikta novēršanas regulējuma pārkāpumiem, liecina Iekšlietu ministrijas Informācijas centra Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai sniegtā informācija no Sodu reģistra.

Kā aģentūrai LETA pavēstīja komisijā, informācija sniegta par administratīvi sodītiem Saeimas deputātiem no 2021. gada 1. septembra līdz 2022. gada 5. janvārim, un visiem deputātiem piemērotie sodi stājušies spēkā pagājušajā gadā.

Deputātei Kristai Baumanei (AP) Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs piemērojis naudas sodu pēc likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" normas, kas paredz sodu par noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu, kā arī par valsts amatpersonas funkciju veikšanu interešu konflikta situācijā.

Parlamentārietim Aldim Gobzemam (LuK) Valsts policija (VP) noteikusi naudas sodu par likuma "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem" regulējuma par noteiktās sapulču, gājienu un piketu organizēšanas un norises kārtības pārkāpšanu.

Deputātei Ilzei Indriksonei (NA) VP piemērojusi naudas sodu par Ceļu satiksmes likuma normas pārkāpšanu par vadītā transportlīdzekļa atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 21 līdz 30 kilometriem stundā (km/h).

Deputātei Janīnai Jalinskai (ZZS) VP izteikusi brīdinājumu par vadītā transportlīdzekļa atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 11 līdz 20 km/h apdzīvotas vietas sākumā vai dzīvojamā zonā.

Parlamentārietim Ralfam Nemiro Rīgas pašvaldības policijas piemērojusi naudas sodu par ārkārtējās situācijas laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu.

Deputāts Ēriks Pucens (R) no VP saņēmis brīdinājumu par braukšanu diennakts tumšajā laikā bez iedegtas avārijas gaismas signalizācijas ar transportlīdzekli, kuram nedeg viens no tuvās gaismas lukturiem, kā arī vēl vienu brīdinājumu par normas pārkāpšanu, kas paredz sodu par nepiesprādzēšanos ar drošības jostu vai aizsprādzētas aizsargķiveres nelietošanu, kā arī par tāda pasažiera vešanu, kurš nav piesprādzējies vai kuram galvā nav aizsprādzētas aizsargķiveres.

Deputātei Jūlija Stepaņenko (LPV) VP piemēroja naudas sodu pēc normas par Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma normas par tajā un un saistītajos Ministru kabineta noteikumos paredzēto izolācijas, pašizolācijas, karantīnas vai mājas karantīnas, vai pulcēšanās ierobežojumu, kā arī tirdzniecības vai citu saimniecisko pakalpojumu sniegšanas prasību neievērošanu.

VP piemērojusi naudas sodu deputātei Ļubovai Švecova (LPV) par vadītā transportlīdzekļa atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 21 līdz 30 km/h.

Parlamentārietim Normundam Žunnam (JKP) VP piemērojusi naudas sodu par vadītā transportlīdzekļa atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 31 līdz 40 km/h.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu