Baltkrievija apsūdz Latviju gaisa telpas pārkāpšanā (23)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lidmašīna
Lidmašīna Foto: Unsplash

Baltkrievijas Robežsardzes komiteja otrdien paziņojusi, ka Latvijai piederoša lidmašīna "An-2" esot ielidojusi Baltkrievijas gaisa telpā.

"8. februāra rītā baltkrievu robežsargi fiksēja Baltkrievijas gaisa telpas pārkāpumu no Latvijas puses. Vieglā lidmašīna "An-2" ielidoja Baltkrievijas teritorijā 300 metru dziļumā un, aplidojusi Urbanu robežšķērsošanas punktu, atgriezās Latvijā," teikts komitejas paziņojumā.

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandiera Leonīda Kalniņa preses virsniece Sandra Brāle aģentūrai LETA apliecināja, ka otrdien no Baltkrievijas Gaisa spēkiem saņemta informācija, ka NBS gaisa kuģis "An-2", iespējams, pārkāpis Latvijas-Baltkrievijas gaisa telpas robežu.

Ņemot vērā, ka NBS turpina sniegt atbalstu Valsts robežsardzei, lai kopā ar robežsargiem atturētu nelegālos imigrantus no iekļūšanas Latvijā, "An-2" plānotais lidojums robežas tuvumā otrdien tiešām ir noticis.

No objektīvās kontroles līdzekļiem - lidmašīnas GPS signāla datiem - iegūtā informācija liecina, ka valsts robežas pārkāpums nav noticis, norādīja Brāle.

NBS aicina kritiski izvērtēt Baltkrievijas publicēto video.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu