VIDEO ⟩ "Maijs nāks ar pastiprinātiem mēģinājumiem šķērsot robežu." Pujāts par nelegālo imigrantu plūsmu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ņemot vērā, ka nelegālo imigrantu plūsmu organizē citas valsts specdienesti, tā var eskalēties jebkurā laikā, intervijā TV3 atklāj Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts.

Valsts robežsardzes priekšnieks stāsta, ka joprojām ir ļoti daudz izaicinājumu mūsu valsts un visas Eiropas Savienības ārējās robežas sargāšanā.

Ģenerālis, Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts: "Situācija nav kļuvusi mierīga, nevar teikt, ka tā ir deeskalējusies – arī aizvadītajā diennaktī ir novērsti 43 mēģinājumi nelegāli šķērsot robežu, vidēji šādi skaitļi ir katru dienu. Organizēti nelegālās migrācijas plūsma tiek vērsta jau otro mēnesi. Latvija saskaras ar lielāko izaicinājumu.

Manas bažas jau arī bija tādas, ka ziemā situācija varētu kļūt saspringtāka, un tā tas arī notika. Klasiskā nelegālā migrācija uz pavasari aktivizējas, un kašķi notiks.

Maijs nāks ar pastiprinātiem mēģinājumiem šķērsot robežu, bet šī nav klasiska migrācija – saskaramies ar pavisam citiem apstākļiem, kad to organizē citi dienesti – to var izdarīt jebkurā no gada nedēļām."

Video: TV3 Ziņas sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu