Amatpersona: Lemjot par ierobežojumu mīkstināšanu, atsevišķās nozarēs, iespējams, saglabās sertifikātus (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19 sertifikāts. Ilustratīvs attēls.
Covid-19 sertifikāts. Ilustratīvs attēls. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Valdībai lemjot par Covid-19 ierobežojumu mīkstināšanu, visticamāk, tiks saglabātas atsevišķas nozares, kurās nepieciešams uzrādīt derīgu Covid-19 sertifikātu, trešdien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē atzina Ministru prezidenta parlamentārā sekretāre Evika Siliņa (JV).

Viņa deputātiem atgādināja jau vakar politiķu un šorīt premjera pausto, ka 15.februārī valdībā plānots pārskatīt visus patlaban valstī noteiktos Covid-19 ierobežojumus. Tāpat premjers tos uzdevis salāgot ar visām pārējām Baltijas valstīm.

Patlaban Veselības ministrija vēl ir diezgan stingrā pozīcijā attiecībā uz ierobežojumu mīkstināšanu, taču politiķiem esot citi ierosinājumi, līdz ar to skaidru atbilžu dzīvei pēc 15.februāra vēl nav. "Mēs saprotam, ka agrāk vai vēlāk atteiksimies no ierobežojumiem, bet jautājums ir, kad un kā mēs to izdarīsim," piebilda Siliņa.

Patlaban gan ir skaidrs, ka bāze dzīvei pēc valdības lēmuma paliks prasība pēc masku lietošanas, testiem un vakcīnām. Kāds būs regulējums pakalpojumu, tirdzniecības sfērā un citās jomās, to vērtēšot koalīcijā, skaidroja Siliņa.

Amatpersona arī apliecināja, ka pēc valdības lēmuma, visticamāk, vēl tiks saglabātas nozares, kurās nepieciešams uzrādīt derīgu Covid-19 sertifikātu. "Tā, ka nekur vairs nebūs sertifikātu, tā, visdrīzāk, nebūs," piebilda Siliņa.

Jau ziņots, ka daudzi Covid-19 izplatības mazināšanai ieviestie ierobežojumi tiks atcelti, taču jāsaprot, vai tas notiks pirms vai pēc ārkārtējās situācijas beigām, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš akcentēja, ka līdz šim visi ierobežojumi pieņemti, balstoties agrākās prognozēs, taču tagad situācija mainās, kā dēļ loģiski būtu mainīt arī iekšējos noteikumus. Kariņš atzina, ka viedokļi par ierobežojumiem nonāk galējībās, tāpēc valdībai jānonāk pie saprātīga vidusceļa. Premjera ieskatā, jāturpina uzsvērt nepieciešamība balstvakcinēties, nēsāt maskas un testēties.

Kariņa ieskatā būtiski ir saprast, ka saslimstības līmenis patlaban varbūt vairs nav "nekādā kopsakarā" ar sertifikātu izmantošanu noteiktās publiskās vietās.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu