VIDEO ⟩ Veikala apmeklējums kā loterija. Sieviete pret Covid-19 vakcinējusies Grieķijā, tomēr Latvijā rodas problēmas ar sertifikāta nolasīšanu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Linda kopš pandēmijas sākuma lielākoties uzturas Grieķijā, kur vada savu uzņēmumu. Viņa arī pret Covid-19 vakcinējusies ārzemēs, tomēr, atbraukusi uz dzimteni, piedzīvoja nepatīkamu pārsteigumu, vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu".

Vakcinējoties Grieķijā, uz  e-pastu atnāk divi sertifikāti – viens ir domāts tikai Grieķijai, otrs der ceļošanai pa citām Eiropas Savienības valstīm.

"Atbraucu uz Latviju 15. novembrī, un mēs ar draugiem aizbraucām uz Liepāju brīvdienās. Tad, ieejot iekšā vienā no "Rimi" veikaliem, man jau sākās problēmas, jo, noskenējot manu sertifikātu, vārds parādījās grieķu valodā," atceras Linda.

Lai arī veikalos uzrādītais sertifikāts rādās derīgs, apsargiem, iespējams, šaubas radīja iekavās uzrakstītais vārds un uzvārds neatpazīstamajā grieķu valodā.

"Arī pie manām mājām esošajos veikalos, kas strādāja "zaļajā režīmā", apsargi uz mani jau šķībi skatījās, kaut arī teicu, lai mēģina salasīt krieviski, ņemot vērā, ka esmu vakcinējusies Grieķijā," stāsta Linda.

Radusies situācija ir pamatīgs apgrūtinājums, jo katra reize, dodoties uz vietām, kas strādā "zaļajā režīmā", ir kā loterija! Raidījums arī apsekoja tirdzniecības vietas, kurās pēc QR koda noskenēšanas Linda netika ielaista.

"Valstī ir izstrādāta mobilā lietotne "Covid-19 Verify", kas ir izmantojama QR kodu skenēšanai. Ir atsevišķas iestādes, kas izmanto speciālus skenerus, bet arī šajā gadījumā informācija tiek ņemta no Covid-19 sistēmas, līdz ar to nav nekādu izņēmumu kādam komersantam," skaidro Nacionālā veselības dienesta pārstāve Evija Štālberga.

Lai gan ar mūsu Latvijā iesniegtajiem sertifikātiem viss ir kārtībā, arī Grieķijā vai jebkurā citā Eiropas Savienības valstī izsniegtajiem apliecinājumiem būtu jādarbojas tikpat nevainojami.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu