"Šobrīd ceļu uzturētāji strādā pastiprinātā režīmā." Rīgā likvidē bīstamās bedres (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Atspulgs atkušņa peļķē.
Atspulgs atkušņa peļķē. Foto: Evija Trifanova/LETA

Norīkotas papildu deviņas remontdarbu brigādes satiksmei bīstamu bedru likvidēšanai Rīgā, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē.

Pašvaldībā norāda, ka mainīgos laika apstākļos ielās veidojas satiksmei bīstamas bedres. Bedres veidojas vietās, kur nolietots segums un uz brauktuves izveidojušies defekti un plaisas. Lai ātrāk likvidētu satiksmei bīstamās bedres, brauktuvju uzturētāji ir piesaistījuši papildu deviņas remontdarbu brigādes.

"Šobrīd ceļu uzturētāji strādā pastiprinātā režīmā, lai likvidētu satiksmei bīstamās bedres.

Lai šos darbus veiktu operatīvāk, ir norīkotas papildus brigādes. Ilgtermiņā novērst bedru rašanos var tikai ar pilnu seguma atjaunošanu vai vienlaidu asfalta ieklāšanu, ko turpināsim darīt šovasar vēl aktīvāk nekā iepriekšējā būvdarbu sezonā," uzsver Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis (JV).

Vienlaidus asfaltbetona seguma ieklāšana garākos ielu posmos ir vienīgais uzturēšanas remontdarbu veids, kas izslēdz bedru veidošanos tuvākajos gados. 2022. gada pašvaldības budžetā paredzēti papildus septiņi miljoni eiro ceļu uzturēšanai.

Kopumā 24 miljoni eiro ir līdz šim lielākais ielu uzturēšanas budžeta apjoms, norāda Ķirsis.

Satiksmei bīstamo bedru likvidēšanai izmanto aukstā asfalta ieklāšanas tehnoloģiju, kas piemērota vēsākiem laika apstākļiem, kad gaisa temperatūra ir ap nulli. Pirms ieklāšanas darbu sākšanas bedre tiek rūpīgi iztīrīta un nosusināta. Remontēto bedru kalpošanas laiku ietekmē vairāki faktori - laika apstākļi, satiksmes intensitāte un ielas seguma stāvoklis. Šo darbu galvenais mērķis ir novērst satiksmei bīstamas situācijas.

Atbildīgie dienesti regulāri seko līdzi bīstamajām bedru vietām un veic remontdarbus.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu