Bērziņš: Man šī nedēļa devusi daudz motivācijas un iedvesmas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas šorttrekistam Reinim Bērziņam starts Pekinas olimpiskajās spēlēs devis daudz motivācijas un iedvesmas jau tagad sākt gatavoties nākamajai Olimpiādei, pauda sportists.

Bērziņš trešdien izcīnīja 15. vietu Pekinas olimpisko spēļu 1500 metru sacensībās, piedaloties visās trīs kārtās.

"Tas ir pluss, ka bija iespēja piedalīties visos skrējienos - tas man debijā dod olimpisko pieredzi. Maksimāli daudz skrējienu - tieši tas man bija vajadzīgs," uzsvēra Bērziņš.

Latvijas šorttrekists uzskata, ka taktiski aizvadījis diezgan labas sacensības. Viņš stāstīja, ka mērķis bija īstajā brīdī ieņemt labāko pozīciju, lai finišā var izcīnīt augstu vietu.

"Mums skrējieni notiek viļņos - ir uzrāviens un tad nobremzējums. Centos noķert mirkli, kad ir nobremzējums, un aiziet pa priekšu. Olimpiskajās spēlēs pēdējie pieci apļi ir ātri un tādā ātrumā aiziet garām 6-7 cilvēkiem nav iespējams," stāstīja Bērziņš.

Uzdevums bijis atrasties atrasties priekšā vismaz astoņus apļus pirms finiša un ieņemt kvalifikācijas pozīcijas.

"Nostrādāju, viss kārtībā, bet B finālā nedaudz pietrūka pieredzītes. Nedaudz paņēmu pa platu slidojuma līniju, kas ļāva beļģim nokļūt priekšā. Pēc tam, kad tevi izgrūž ārā no "vagoniņa", tajā vairs nav iespējams tikt atpakaļ, jo tevi tur neviens nelaiž. Sanāca divu apļu laikā nokrist no pirmās uz pēdējo pozīciju," komentēja Bērziņš.

Otrs Latvijas šorttrekists Roberts Krūzbergs nepārvarēja ceturtdaļfinālu. 1500 metri bija vienīgā disciplīna, kurā piedalījās abi latvieši, bet Krūzbergs startēja arī 1000 metros un piedalīsies 500 metros.

"Noteikti, ka pietrūka veiksmes 500 metros, lai tiktu pie otrās kvotas. Palikām kā pirmie aiz strīpas. Bijām tikpat kā kvalificējušies, bet pēdējā Pasaules kausa posmā bija haotiski skrējieni, daudz kritienu un sodu, kas ļāva citiem mūs apsteigt. Protams, ka pietrūka pieredzes, jo šī bija mana pirmā olimpiskā kvalifikācija un bija liels spiediens. 1000 metros pieļāvu daudz kļūdu, trīs no četriem posmiem dabūju diskvalifikācijas, kas neļāva izcīnīt otro kvotu. 1500 metri ir mana labākā distance, tāpēc esmu ļoti priecīgs, ka man bija iespēja olimpiskajās spēlēs slidot šo distanci," skaidroja Bērziņš.

20 gadus vecais šorttrekists ir noskaņots turpināt attīstīties savā sporta veidā un sasniegt augstus mērķus.

"Man šī nedēļa devusi daudz motivācijas un iedvesmas jau tagad sākt gatavoties nākamajām olimpiskajām spēlēm. Noteikti gatavošos nākamajam ciklam," teica Bērziņš, kurš vēlējās sevi apliecināt pasaules junioru čempionātā, taču Covid-19 dēļ tas tika atcelts. "Kad biju jaunāks, bija sapnis izcīnīt godalgu pasaules junioru čempionātā. Tas netika izdarīts, tāpēc tagad mērķēju uz kaut ko augstāku."

Bērziņš ikdienā trenējas Nīderlandē, bet, kad ierodas Latvijā, gatavojās kopā ar Jelgavas šorttrekistiem.

"Nīderlandē gatavojos kopā ar talantu komandu, kurā ir izlases tuvākās rezerves. Trenere Evita Krievāne ar mani sazinās gandrīz katru dienu. Arī tagad viņa ir man līdzi un palīdz," teica Bērziņš.

Tāpat kā Krūzbergs, arī Bērziņš atzina, ka labprāt trenētos Latvijā, ja vien konkurences līmenis būtu augstāks. "Šorttrekā ir ļoti svarīga vide, kādā tu trenējies. Lielajām komandām taktisko kļūdu ir mazāk, jo viņiem ikdienā ir vide, kurā viņi sacenšas un viens otru dzen uz priekšu. Mājās trenējoties ar jaunākiem sportistiem, grūti sasniegt tādu līmeni. Tas ir šķērslis, kāpēc pēdējās divas sezonas esmu trenējies Nīderlandē," uzsvēra Bērziņš.

Tā kā olimpiskās spēles Bērziņam ir beigušās, tad viņam ir iespēja vienu dienu apmeklēt citas sacensības. "Ceru, ka ir biļetes uz rītdienas Latvijas hokeja izlases spēli. Rītdienu izbaudīšu, bet 11. februārī paredzēts doties uz Latviju, pēc tam turpinot gatavošanos pasaules čempionātam," atzīmēja Bērziņš.

Pekinas olimpiskās spēles norisināsies līdz 20. februārim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu