Pie skatītājiem nonāk vēsturiskā drāma "Sisi", kas uzņemta arī Latvijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Par vienu lielu filmēšanas laukumu šovasar bija pārvērtusies mūsu kaimiņu lietuviešu galvaspilsēta Viļņa - tur norisinājās vēsturiskās daudzsēriju filmas "Sisi" (Sissi) uzņemšana. Vairākas epizodes filmētas arī Latvijā.

Jaunā kostīmu TV drāma sešās sērijās par Austrijas ķeizarieni Elizabeti šobrīd skatāma arī "LMT Viedtelevīzijā". Seriāls, kas uzņemts Austrijā, Latvijā, Ungārijā un Lietuvā, vēsta par pēdējo Austroungārijas ķeizarieni, tuvu draugu lokā un ģimenē sauktu par Sisi. Seriālu uzņēma vācu kompānija "Story House Pictures GmbH", un to vēlāk demonstrēja arī vācu valodā raidošais kanāls RTL.

Jāpiebilst, ka daudzsēriju lente tika saņēmusi arī Rīgas filmu fonda ārvalstu filmu uzņemšanas konkursa līdzfinansējumu, un atsevišķas epizodes tiks uzņemtas arī Vecrīgā (ar projektu strādā "Cinevilla Films"). Filmēšana notikusi arī Ēdoles, Straupes un Rundāles pilī.

"Tas nav nekāds noslēpums, ka Lietuva ir pievilcīgs mērķis filmu un seriālu veidotājiem, turklāt ne tikai senās arhitektūras dēļ, bet arī augsta līmeņa kino profesionāļu, ērtas loģistikas un kino uzņemšanu veicinošu nodokļu dēļ," skaidro Viļņas filmu biroja vadītāja Jurate Pazikaite.

Aplūko foto no uzņemšanas laukuma Viļņā.

"Šis ir stāsts par emancipāciju. Stāsts par sievieti, kurai ir jācīnās par savu pašcieņu un savu lomu gan kā sievietei, gan kā valdniecei," komentē filmas filmas režisors Svens Bohse (Sven Bohse).

Sisi lomā iejutusies šveiciešu amerikāņu aktrise Dominika Devenporta (filma "Nakts vilciens uz Lisabonu"). Bezrūpīgā pusaudze neprātīgi iemīlas spēcīgā un iekārojamā vīrietī, imperatorā Francā, kuru atveido vācietis Janniks Šūmans (filmas "Manas pasaules centrs" un "Charité"). Viņam ir nemanāma tumšā un bīstamā puse: mīlestība, kas nebija paredzēta. Sisi ir jāizvēlas un jāpieņem izaicinājums. Šis ir stāsts par pieaugšanu - viņa kļūst par pašpārliecinātu, modernu sievieti, kas spēj pieņemt sarežģītus lēmumus, tikt galā ar dažādiem zaudējumiem un beigu beigās ieņemt neatkarīgas ķeizarienes lomu.

Galvenā uzmanība seriālā pievērsta karaliskā pāra attiecībām. Par Eiropas skaistāko sievieti dēvētā Sisi cīnās pret galma stingro, reizēm pat nežēlīgo režīmu un par saviem ideāliem.

"Domājot par Sisi, es savā prāta neredzu īstu cilvēku, bet gan pacilātu un mītiem apvītu statuju,"

tā savu atveidoto varoni raksturo aktrise Dominika Devenporta (Dominique Devenport).

Seriāla reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu