Beļģija aizliedz nākamnedēļ plānotos "brīvības kolonnu" protestus (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: AFP/SCANPIX

Beļģijas varasiestādes aizliegs Kanādas protestu iedvesmotās "brīvības kolonnas" un veiks pārbaudes uz robežām. Nākamnedēļ ar spēkratu kolonnām tiek plānots nobloķēt Briseli, ceturtdien, 10. februārī, paziņojis Briseles mērs Filips Kloze.

Viņš pavēstīja, ka tiek īstenoti pasākumi, lai novērstu Briseles nobloķēšanu.

Sociālajos medijos publiskotie aicinājumi protestēt liecina, ka spēkratu kolonnas, ko iedvesmojuši Kanādas protesti pret valdības politiku cīņā ar Covid-19, sasniegtu Briseli pirmdien.

Kloze kopīgā paziņojumā ar Briseles reģionu un Beļģijas Iekšlietu ministriju pavēstīja, ka federālā policija veiks īpašas pārbaudes uz robežām, lai nepieļautu kolonnu iebraukšanu valstī.

Savukārt protestētāji, kas jau atrodas Beļģijā, tiks novirzīti ar savām automašīnām uz lielu stāvlaukumu pie stadiona uz ziemeļiem no Briseles.

Reģiona un Briseles līmenī tiks izdoti arī dekrēti, aizliedzot demonstrācijas ar motorizētiem transportlīdzekļiem.

Arī Francijas galvaspilsētas Parīzes policija šodien paziņoja, ka aizliegs kolonnas, kas piektdien gaidāmas Parīzē.

Demonstrācijas Kanādā sākās janvāra beigās kā protesta akcija pret valdības lēmumu obligāto vakcināciju attiecināt uz kravas automašīnu vadītājiem, kas veic pārrobežu pārvadājumus, bet tās strauji pārauga plašākā kustībā pret Covid-19 ierobežojumiem un premjerministra Džastina Trudo valdību.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu