"Mavericks" īpašnieks skaidro lēmumu aizmainīt Porziņģi (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Marks Kjūbans
Marks Kjūbans Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" īpašnieks Marks Kjūbans un ģenerālmenedžeris Niko Herisons sarunā ar "Dallas Morning News" skaidrojis, kāpēc komanda nolēma aizmainīt Kristapu Porziņģi.

Jau ziņots, ka Porziņģi neilgi pirms maiņas darījumu perioda noslēgšanās Dalasas "Mavericks" aizmainīja uz Vašingtonas "Wizards" pret Dāvi Bertānu un Spenseru Dinvidiju.

Kjūbans šādu lēmumu skaidro ar nepieciešamību pēc spēlētāja, kurš spētu vadīt bumbu, kā arī tālmetienu izpildītāja.

"Uzskatu, ka KP ir lielisks talants. Bet mums vajadzēja tālmetienu izpildītāju (Bertānu) un spēlētāju, kurš var vadīt bumbu un izkārtot sev metienu (Dinvidijs). Diemžēl šis bija vienīgais veids, kā to izdarīt," norādīja Kjūbans.

"Mavericks" pietiekami labu sniegumu demonstrēja arī Porziņģa prombūtnē. Kjūbans norāda, ka šis aspekts arī ir spēlējis lomu lēmuma pieņemšanā.

"Tas bija tieši tik vienkārši. Mums vajadzēja divus čaļus, kuri izpilda konkrētas lomas. Tāpat mēs bez KP spēlējām visnotaļ labi. Tas gan nenoniecina to, cik lielisks talants ir Porziņģis," sacīja Dalasas kluba īpašnieks.

"Es domāju, ka viņām pie "Wizards" veiksies labāk nekā pie mums," piebilda Kjūbans. 

Šīs un arī iepriekšējo sezonu gaitā NBA apskatnieki Porziņģi kritizējuši par viņa nespēju noturēties pie labas veselības. Arī brīdī, kad minētais maiņas darījums notika, vairāki apskatnieki norādīja, ka "Mavericks" Porziņģi aizmainījusi viņa traumatiskuma dēļ. "Mavericks" ģenerālmenedžeris Niko Herisons gan šādam domu gājienam nepiekrīt.

"Mēs vairāk domājām par to, kā uzlabot komandu. Ja paskatāmies uz Porziņģa traumām šosezon... Tie bija sīki savainojumi. Izslēgšanas mačos viņš būtu spēlējis. Tie bija savainojumi, ar kuriem regulārajā sezonā tu izlaid spēles, bet "playoff" mačos dodies laukumā," norādīja Herisons.

Savukārt Kjūbans uzsvēra, ka lēmumu ietekmējis arī fakts, ka savainojuma dēļ laukumā doties nevar Tims Hārdevejs jaunākais.

"KP demonstrēja lielisku sniegumu, spēlējot noteiktās lomās. Kopā ar mums viņš izdarīja daudz lieliskas lietas, bet līdz ar Timija [Hārdeveja] savainojumu mums konkrētos spēles aspektos radās deficīts," piebilda Kjūbans.

29 gadus vecajam Bertānam šī ir sestā sezona NBA spēlētāja karjerā. Pirmās trīs viņš pavadīja Sanantonio "Spurs", kas viņu aizmainīja uz "Wizards". Tieši Vašingtonā latvietis piedzīvoja uzplaukumu, 2019./20. gada sezonā vidēji mačā gūstot 15,4 punktus.

26 gadus vecais Porziņģis arī aizvada sesto sezonu NBA, taču pusotru gadu viņš izlaida ceļgala traumas dēļ. Pirmās trīs sezonas viņš pavadīja Ņujorkas "Knicks", kas viņu aizmainīja uz "Mavericks".

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu