Speciālisti pauž bažas par lietotni "Ome.TV", kura ir populāra arī bērnu vidū (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Unsplash

"Pedofilu paradīze" – tā jau nodēvēta Latvijā populārā tiešsaistes sarunu lietotnes "Ome.TV", kuras nosaukumam gan nav nekāda sakara ar vecmāmiņām. Nereti sarunās iesaistās arī bērni, kuri šajā lietotnē var nonākt saskarsmē ar sliktu nodomu vadītiem pieaugušajiem, vēsta LTV raidījums "4. studija".

"Ome.TV" izstrādātāji gan lietošanas noteikumos norādījuši, ka šī sarunu platforma paredzēta pieaugušajiem un to nedrīkst izmantot bērni, jaunāki par 18 gadiem.

Raidījums pētīja, kas īsti "Ome.TV" tiešsaistes sarunās notiek un kā Latvijas "jūtūberi" pelna skatījumus internetā, atspoguļojot savu pieredzi sarunu platformā, secinot, ka publiski pieejamajos video redzams, - sarunās cenšas iesaistīties arī pavisam mazi bērni. Jūtama pusaudžu visatļautība.

Necenzētu vārdu lietošana, atklāta smēķēšana. Liela daļa bērnu un pusaudžu atklāti malko enerģijas dzērienus, lai arī tos drīkst iegādāties tikai personas, kas jau sasniegušas 18 gadu vecumu.

"Drossinternets.lv" vadītāja Maija Katkovska norāda: "Protams, ir bijuši vecāki, kuri ir redzējuši, ka tajā brīdī, kad meita mēģina pieslēgties, tad tur vīrietis, kā ierauga, ka pretī ir bērns, tā uzreiz kameru nolaiž pret savu bikšu priekšu parādīt bērnam."

Speciāliste arī skaidroja - satraucoši ir tas, ka nu jau apmēram puse no tā visa satura ir bērnu pašu radīts. Proti, bērns ir kameras priekšā izģērbies.

Valsts policija katru gadu saņem vismaz 100 iesniegumu no vecākiem, kuru bērns piedzīvojis pavedināšanu vai seksuālu uzmākšanos internetā. Un tā ir tikai aisberga redzamā daļa, jo liela daļa cietušo par notikušo vecākiem nestāsta. Nereti arī kailuma izrādīšanu svešiniekam neuzskata par kaut ko īpašu, jo viņi taču tajā brīdī atradušies savās mājās un neviens viņus fiziski nav aizskāris.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu