Krūzbergam 9. vieta olimpisko spēļu 500 metru distancē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Roberts Krūzbergs
Roberts Krūzbergs Foto: SIPA/Scanpix

Pekinas ziemas olimpisko spēļu šorttreka sacensību 500 metru distancē Roberts Krūzbergs izcīnīja devīto vietu, bet par čempionu kļuva Šoans Liu no Ungārijas.

B finālā četru sportistu vidū Krūzbergs finišēja pēc 41,465 sekundēm, paliekot pēdējais.

A finālā ātrākais bija Liu. Viņš finišēja pēc 40,34 sekundēm. Pekinas olimpiskajās spēlēs viņam ir arī bronzas medaļa 1000 metru distancē, kā arī jaukto komandu stafetē.

Sudraba medaļu ieguva Krievijas Olimpiskās komitejas pārstāvis Konstantīns Ivļijevs, kurš finišēja pēc 40,45 sekundēm, savukārt bronzas godalgu izcīnīja kanādietis Stīvens Dibuā, kurš finišēja pēc 40,68 sekundēm. Dibuā Pekinā izcīnījis arī sudraba medaļu 1500 metru distancē.

Pjetro Sīgels no Itālijas A finālā nefinišēja, kas ļāva Krūzbergam pakāpties uz astoto vietu.

Jau vēstīts, ka Krūzbergs savā pusfinālā finišēja piektais, tomēr cita dalībnieka pārkāpuma dēļ spēja kvalificēties B finālam.

Krūzbergs ar 34.numuru startēja pirmajā pusfinālā, kur piecu sportistu konkurencē finišēja pēc 41,89, ieņemot pēdējo vietu, kas viņam neļāva kvalificēties nevienam no fināliem. Skrējienā uzvarēja Ivļijevs.

Otrā pusfinālā tiesneši par pārkāpumu sodīja 1500 metru distancē triumfējušo Hvanu Dehonu no Dienvidkorejas, bet A finālā tika iecelts Dibuā.

Tādējādi atbrīvojās vieta B finālā, kuru ieņēma Krūzbergs.

A finālā startēja pieci sportisti, bet B finālā - četri šorttrekisti.

Pēc noteikumiem katrā pusfinālā pirmās un otrās vietas ieguvējs kvalificējas A finālam un turpina cīņu par medaļām, savukārt katra pusfināla trešās un ceturtās vietas ieguvējs B finālā cīnās par 5.-8.vietu.

Svētdien notikušajā ceturtdaļfinālā Krūzbergs savā slidojumā finišēja trešais piecu sportistu konkurencē. Tomēr viņam bija otrs ātrākais laiks starp trešo vietu ieguvējiem četros ceturtdaļfinālos, kas ļāva viņam kvalificēties pusfinālam.

Priekšsacīkstēs Krūzbergs savā slidojumā ieņēma trešo vietu, bet spēja kvalificēties sacensību ceturtdaļfinālam, uzrādot labāko laiku no automātiski ceturtdaļfinālu nesasniegušajiem sportistiem.

Sacensības uzsāka 32 atlēti, bet ceturtdaļfinālā startēja 20 labākie.

Krūzbergs ir spēļu debitants. 1000 metru distancē Pekinas olimpiskajās spēlēs viņš ieņēma 20.vietu, bet 1500 metru distancē ierindojās 26.vietā.

Pekinas olimpiskās spēles notiks no 4. līdz 20.februārim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu