VIDEO Zināma jauna informācija par traģisko busiņa avāriju pie Bērzkroga

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Aizvadītajā nedēļā pie Bērzkroga notika traģiska busiņa avārija. Kā vēsta raidījums "Degpunktā", cēlonis bijis neveiksmīgs manevrs un pasažieru nepiesprādzēšanās. 

Mikroautobuss pa lielceļu brauca no Bērzkroga, Smiltenes virzienā. Avarija notika 98. kilometrā. Spriezot pēc pēdām uz ceļa, automašīnas vadītājs zaudēja kontroli par stūri, izbrauca pretējā joslā un nonāca apmēram 10 metru dziļajā grāvi.

"Opel Vivaro" grāvī uztriecās meliorācijas caurules betona konstrukcijai, kā rezultātā sitiens braucamrīkam deformēja jumtu, vadītāja pusē, pēcāk mašīna piezemējas uz riteņiem.

Tiek pieļauts, ka spēkrata salonā sēdēja strādnieki, kuri pēc darba mēroja ceļu mājup. No septiņiem cilvēkiem cauri avārijai tika vien busiņa vadītājs, pārējie cilvēki guva nopietnas traumas.

"Negadījumā bija iesaistītas septiņas personas, kuram palīdzību notikuma vietā sniedza sešas mediķu brigādes, tostarp arī ārstu speciālistu brigāde.

 Viena persona no mediķu palīdzības atteicās, bet piecus cietušos mediķi nogādāja ārstniecības iestāde.

Gūtās traumas vērtējamas kā vidēji smagas un smagas, tostarp četriem cietušajiem mediķi konstatēja politraumu, jeb vairāku ķermeņa daļu ievainojumus. Diemžēl viens cietušais no gūtajām traumām zaudēja dzīvību notikuma vietā," par notikušo stāsta NMPD pārstāve Ilze Upīte.

Baisās avārijas iemesls saistīts ar šofera steigu, proti, netika izvēlēts drošs braukšanas ātrums, atbilstoši esošajiem laikapstākļiem.

Policijā ziņo, ka "Opel Vivaro" vadītājs apdzina kādu priekšā braucošu mašīnu, bet jau pēc manevra pabeigšanas, busiņš saslīdēja. Pasažieru rīcībā arī ir saskatāmas kļūdas, kas noveda pie tik traģiska iznākuma.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu