VIDEO "Pat ar kājām grūti izstaigāt." Uz grants ceļiem sācies pavasara šķīdonis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Meža ceļš.
Meža ceļš. Foto: Evija Trifanova/LETA

Februāra vidū mitrā seguma dēļ uz gandrīz 100 Latvijas valsts ceļiem noteikti masas ierobežojumi. Šos posmus sakārtot varēs iestājoties sausam laikam, tomēr vadītājiem grūtības tos izbraukt ir jau tagad, vēsta "TV3 Ziņas".

Patlaban šķīdonis uz grants ceļiem lielākās problēmas sagādā tiem iedzīvotājiem, kam jāpārvietojas pa Kurzemes puses ceļiem. Piemēram, Tukuma apkaimē masas ierobežojumi noteikti jau uz aptuveni 30 dažāda garuma ceļu posmiem.

Ievērojami ceļu stāvoklis pasliktinājies jau tagad, kad pavasaris ir iestājies vien metereoloģiski, piemēram, Tumes, Slampes un Džūkstes pagastos, kur grants ceļu tīkls ir plašs. Šeit gan vietējos vairāk par šķīdoni šobrīd satrauc, ka daudzviet ceļi ir izdangāti un regulāra braukšana pa tiem nu jau ir izaicinājums arī tehnikai. Tā, piemēram, Džukstē sastaptais Gatis rāda video, kā vakar izskatījās taisnākais ceļš no Tukuma uz Lesteni.

"Vienalga, brauciet, kur gribiet. Visu laiku bedres ir. Neviens greideris neko nedara, bedres ir. Pagājušogad uzbēra kaut kādu segumu, bet tas bija arī viss. Visa ritošā ir beigta, jau tika taisīts. Un neviens neliekās nezinis, visiem vienalga ir," stāsta Gatis.

Tikmēr citi džūkstieši saka, nav tā, ka tiem raizes rada tikai bedres. Jau gadiem braucot pa vietējiem ceļiem, tiem zināms, cik liels izaicinājums pārvietoties būs tajā brīdī, kad iestāsies stabili silts laiks.

"Kad uzsnieg un uzsalst ir labi, bet, kad nokūst, tad ir traģiski. Pat ar kājām grūti izstaigāt," stāsta Ramona.

Latvijas valsts ceļos skaidro, to, ka pavasarī grants ceļu stāvoklis pasliktinās, novērst neesot iespējams. Mitruma dēļ tie neizbēgami zaudē savu nestspēju, tādēļ arī daudzviet ieviesti masas ierobežojumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu