Kā droši iegādāties auto preces internetā?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Bieži vien cilvēki jokojot saka, ka auto ir dārgākais ģimenes loceklis, kuram vajadzību ir stipri vairāk kā pārējiem. Tomēr, lai uz auto varētu droši paļauties, nepieciešams nepārtraukti sekot līdzi “tā veselības stāvoklim”. Ir jāpiekrīt, ka tā tas patiešām ir, jo dodoties ceļā ikviens novērtē auto tehnisko stāvokli. Ja tiek konstatēts, ka nepieciešama, piemēram, auto eļļa vai logu šķidrums, jādodas uz tuvāko vietu, kur to var iegādāties. Šādi neparedzēti pirkumi var radīt robu ģimenes budžetā.

Kā ietaupīt naudu, iepērkoties gudri?

Katrs auto īpašnieks zina, kas būs nepieciešams, lai braucieni varētu turpināties. Sastādot vajadzīgo lietu sarakstu un pasūtot interneta veikalā vairākas preces vienā reizē, ir iespējams ietaupīt gan laiku, gan naudu. Ja vēl pasūtījums tiek veikts izpārdošanas laikā, tas ir pamatīgs ieguvums ģimenes budžetam.

Dārgākais pirkums, protams, būs riepas, tādēļ laicīgi jāsāk meklēt izdevīgākie piedāvājumi, lai tās iegādātos lētāk nekā sezonas laikā. Kad šāds piedāvājums ir atrasts, jāpadomā arī par auto ķīmijas un eļļu iegādi, lai kādu laiku būtu rezerve. Kāds noteikti iebildīs, ka vajadzīgi lieli līdzekļi, lai pirkumu veiktu, bet parēķinot summas, kas tiek atstātas katrā iepirkšanās reizē tuvākajā degvielas uzpildes stacijā vai auto preču veikalā, noteikti sapratīs, ka ir izdevīgāk internetā pirkt daudzas preces vienā reizē.

Kā izvēlēties auto preces?

Šis aspekts visvairāk attiecas uz riepām un diskiem. Tuvojoties jaunai sezonai būs nepieciešamas citas riepas, tādēļ var rasties jautājums, kādas iegādāties. Vai tās būs vasaras riepas vai vissezonas riepas?

Vasaras riepas. To gumijas sastāvs un protektors ir speciāli izstrādāts braukšanai siltajā laikā pa dažādiem ceļiem, gan mitriem un dubļainiem, gan sausiem. Riepu priekšrocība ir maksimālās saķeres nodrošināšana, efektīvi novadot lietus ūdeņus no automašīnas. Brauciena laikā tiek slāpēts arī troksnis, uzlabojot braucēju komforta līmeni.

Vissezonas riepas. Izvēloties šādus modeļus tiek ietaupīts laiks un nauda, jo rudeņos un pavasaros tās nav nepieciešams nomainīt. Tomēr katram autobraucējam ir jāizvērtē, cik praktiskas un drošas tās būs. Vissezonas riepas ir mīkstākas par vasaras riepām, tādēļ, ka ražotas dažādiem laika apstākļiem. Tas nozīmē, ka vasaras mēnešos tās ātrāk dilst, īpaši lielā karstumā, kad arī ceļa seguma temperatūra ir augsta.

Nākamais, par ko ir jāpadomā - iegādāties jaunas vai lietotas riepas. Jaunas riepas ir labāks, bet dārgāks risinājums drošai braukšanai. Pircējs, pērkot riepas uzticamā interneta veikalā, var būt drošs, ka tās ir uzglabātas pēc noteikumiem un nav turētas mitrumā.

Lai iegādātos pareizās auto riepas, jāizvērtē arī citi parametri - riepu platums un profils, kā arī disku diametrs. Svarīga ir arī degvielas patēriņa efektivitāte un saķere ar slapju virsmu, kas raksturo riepu rites pretestību drošai braukšanai slapjā laikā. Tā tiek vērtēta diapazonā no A (augstākais vērtējums) līdz E (zemākais vērtējums).

Jāpadomā arī par ārējā trokšņa līmeni, kurš tiek norādīts riepas marķējumā jeb tehniskajā specifikācijā. Riepām ar zemu trokšņa līmeni tas parasti svārstās diapazonā no 67 līdz 71 decibelam (dB). Nākamais svarīgākais kritērijs, ir zīmola izvēle, tādēļ der konsultēties ar savu auto meistaru, lai izvēlētos spēkratam piemērotākās riepas.

Disku izvēle. Lai neapjuktu plašajā disku izvēlē, ieteicams pievērst uzmanību riteņu diska diametram, skrūvju skaitam un skrūvju attālumam. Nedrīkst aizmirst padomāt par auto modelim atbilstošu disku celtspēju, platumu un centra izmēru.

Kādas automašīnai nepieciešamās preces iespējams iegādāties internetā?

Aplūkojot piedāvājumu, ikviens var pārliecināties, ka auto preces internetā, ir ļoti plašā klāstā. Tās ir gan dažādas auto eļļas, auto ķīmijas un gaisa atsvaidzinātāji - preces, kas nepieciešamas ikdienā. Tie ir arī dažādi auto aksesuāri un piederumi, atliek vien izvēlēties savai gaumei un auto modelim piemērotākos.

Kas jāzina par akumulatoru un lādētāju izvēli? Pirmkārt, ir jānoskaidro akumulatora izmērs: augstums, garums un platums. Otrkārt, skavu novietojums, kas mēdz atšķirties, tādēļ jāpārliecinās, ka tas atrodas tādā pašā pozīcijā kā kabeļi ar klemmēm automašīnā. Treškārt, jāizvērtē akumulatora ietilpība, kas tiek izteikta ampērstundās un parāda, cik stundu akumulators spēs dot 1 ampēru strāvas.

Tomēr, lai izvēlētos īsto akumulatoru, labāk ir ņemt vērā ražotāja norādījumus un iegādāties akumulatoru ar tādu ietilpību, kā to noteicis ražotājs.

Interneta veikals 220.lv piedāvā dažādas auto preces par pieņemamām cenām. Izvēloties un pasūtot vajadzīgās preces, kurām ir atlaides, spēsiet ieekonomēt naudas līdzekļus, lai tērētu tos citām vajadzībām vai rezerves uzkrājuma veidošanai. Sekojot līdzi akcijām un regulāri iepērkoties internetā, iespējams ietaupīt un reizē iegādāties visu nepieciešamo savam spēkratam.

Interneta veikals 220.lv vēl drošu, patīkamu un pārdomātu iepirkšanos. Izvēlieties nepieciešamās preces, bet mēs tās nogādāsim uz jebkuru vietu Latvijā!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu