Pārvadātāji ir neapmierināti ar notiekošo uz Latvijas-Krievijas robežas. Rinda pat 10 kilometru garumā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFI

Kravu pārvadātāji ir neapmierināti ar notiekošo uz Latvijas un Krievijas robežas. Iebraukšanu mūsu valstī Krievijas pusē gaida simtiem automašīnu, vēsta TV3 Ziņas. 

Lai iebrauktu Latvijā, šķērsojot Terehovas un Grebņevas robežpunktus, kravu šoferi spiesti Krievijas pusē gaidīt pat 10 kilometrus garās rindās.

Šāda problēma esot jau vairākas nedēļas. Kravu pārvadātāji par to skaļāk sākuši runāt vien tagad, jo cerības, ka kaut kas varētu uzlaboties, nav attaisnojušās. Kravu pārvadājuma uzņēmuma "Krāces" īpašnieks rindā Krievijas pusē iestājās sestdien, Latvijas robežu Terahovā šķērsoja otrdien.

Viņš izsaka minējumu, ka vaina esot Latvijas muitas nespēja. Viens no Latvijas muitniekiem esot teicis – trūkstot darbinieku un lai sūdzoties Valsts Ieņēmumu dienestā (VID) Rīgā.

VID Muitas pārvaldes direktora vietniece Sandra Kārkliņa Ādmine atzīst - varot būt situācijas, ka atsevišķās maiņās Covid dēļ iztrūkstot 7 vai pat 8 muitnieki, bet neesot papildspēku, ko sūtīt palīgā: "Diemžēl no Rīgas arī neko šobrīd nevaram atkomandēt, jo Rīgā arī identiska situācija, jo arī cilvēki Rīgā slimo. Muitnieki slimo, robežsargi slimo. Nu kādus vēl dienestus citus piesaistīt. Kādi ir jūsu priekšlikumi? Mēs esam atvērti!"

Slimojošie muitnieki neesot problēmas galvenais iemesls, saka VID. Latvijas muitnieki esot spējīgi apastrādāt 300 auto diennaktī, bet šajās nedēļās Krievijas muita neizlaižot vairāk par 130 mašīnām.

Kāpēc Krievijas puse tā dara, VID sazinājies ar Krievijas kolēģiem un viņi skaidrojuši – skaitliski vairāk krievu muitnieku esot novirzīti Krievijā no Latvijas ienākošos kravu raitai apkalpošanai, līdz ar to mazāk paliek to, kas apstrādā no Krievijas izbraucošos auto.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu