Vaļijeva izvēles programmā piedzīvo vairākus kritienus un pazaudē olimpisko medaļu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kamila Vaļijeva
Kamila Vaļijeva Foto: AP/Scanpix

Ļoti neveiksmīgu sniegumu ceturtdien, 17. februārī, olimpisko spēļu daiļslidošanas izvēles programmas sacensībās demonstrēja Kamila Vaļijeva, zaudējot vietu uz goda pjedestāla.

Pasaules čempione Ščerbakova, kura pēc īsās programmas ieņēma otro vietu ar 80,2 punktiem, teicami izpildīja izvēles programmu, nopelnot 175,7 punktus un summā sakrājot 255,95 punktus.

Pie sudraba godalgas tikusī Trusova izpildīja sarežģītu programmu un tika novērtēta ar 177,13 punktiem, taču pēc īsās programmas viņa bija vien ceturtajā vietā ar 74,6 punktiem.

Savukārt bronzu ieguva japāniete Kaori Sakamoto, kura uzrādīja trešo labāko rezultātu gan īsajā, gan izvēles programmā un kopā sakrāja 233,13 punktus.

Tikmēr Vaļijeva, kurai decembrī bijušas pozitīvas dopinga analīzes, pēc Pekinas olimpisko spēļu īsās programmas bija līdere, taču vairāki kritieni izvēles programmā lika viņai noslīdēt uz ceturto vietu, noslēdzot sacensības ar 224,09 punktiem.

Jau vēstīts, ka Sporta Arbitrāžas tiesas (CAS) pirmdien nolēma, ka Vaļijeva var turpināt dalību Pekinas olimpiskajās spēlēs, lēmumu pamatojot ar "īpašiem apstākļiem", tostarp ņemts vērā, ka ROC sportiste ir "aizstāvāmā persona" - proti, nepilngadīga.

ROC sportiste bij viena no galvenajām favorītēm uz uzvaru sieviešu konkurencē, tomēr apsūdzības dopinga lietošanā nav atceltas un iespējamais sods var tikt piemērots vēlāk.

Pati sportiste skaidrojusi, ka Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) aizliegtā viela viņas ķermenī nonākusi, kad viņa netīšām padzērusies no tās pašas glāzes, kurā bijuši vectēva sirds medikamenti.

Trimetazidīns ir vielmaiņas līdzeklis, kas paredzēts stenokardijas un reiboņu ārstēšanai. WADA to iekļāvusi aizliegto līdzekļu sarakstā, jo tas var palielināt asinsrites efektivitāti un vairot izturību.

Vaļijeva ar ROC komandu, kurā startēja dueti Anastasija Mišarina/Aleksandrs Gaļļamovs un Viktorija Siņicina/Ņikita Kacalapovs, kā arī Marks Kondratjuks, 7.februārī izcīnīja zelta medaļu Pekinas olimpisko spēļu daiļslidošanas sacensībās komandām.

Tomēr sākotnēji paredzētā apbalvošanas ceremonija tā arī nav notikusi.

Krievijas sportisti olimpiskajās spēlēs nestartē ar savu karogu un himnu, bet gan kā ROC pārstāvji. Tāds aizliegums Krievijai noteikts saistībā ar agrākiem dopinga noteikumu pārkāpumiem un manipulācijām ar analīzēm.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu