Vairāki ārsti uzskata, ka Ārstu biedrības prestižs profesionālajā vidē ir krities (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca.
Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) prestižs un reputācija profesionālajā vidē ir kritušies, to atzina vairāki Latvijas Televīzijas aptaujātie ārsti.

Par to liecina arī vairāku ārstu izstāšanās no valdes, demonstrējot neuzticību biedrības prezidentei, kā arī vairāki līdz šim neveiksmīgi mēģinājumi iniciēt vadības pārvēlēšanu.

Domstarpības LĀB liek uzdot jautājumus par lielākās ārstu profesionālās organizācijas spējām jēgpilni pildīt savu darbu, tostarp pildīt tādus svarīgus uzdevumus kā sertificēt ārstus un vajadzības gadījumā šos sertifikātus anulēt.

Atšķirīgu viedokļu dēļ Ārstu biedrību un tās valdi pametuši vairāki labi zināmi ārsti. Pirmais no valdes aizgāja ārsts Kārlis Rācenis, un līdz ar viņu sadarbību ar LĀB pārtrauca Latvijas Jauno ārstu asociācija. Nākamais valdi pameta viceprezidents Roberts Fūrmanis, vēlāk kardiologs un Sertifikācijas padomes vadītājs Gustavs Latkovskis. Un šonedēļ arī pneimonologs Alvils Krams.

LĀB pēdējo mēnešu laikā vairākkārt iniciēts jautājums par ārkārtas valdes vēlēšanām, taču tam nav pieticis balsu vai arī šo jautājumu atteikušies vispār izskatīt.

Kopsapulcēs pārstāvēto, aizvien aktīvo biedru skaits ir mazs – ap 100 no kopumā vairākiem tūkstošiem.

Tikmēr no valdes aizgājušie ārsti uzsvēruši – lēmums izstāties no valdes bijis izmisuma solis. Nesaskaņas iepriekš mēģināts pārrunāt. Un darba turpināšana valdē būtu pretrunā ar pašu profesionālo pārliecību.

"Neapšaubāmi, ka dažu kolēģu aktivitātes un izteikumi, un reaģēšanas veids uz visai sabiedrībai aktuāliem jautājumiem iedragā uzticamību arī biedrībai kā tādai.

Nu, tas ir pavisam īsa laika jautājums, kad šī reputācija, es ļoti ceru, tiks arī atjaunota," pauda kardiologs Latkovskis.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu