VIDEO "No 18 pudelēm depozīta maksa piemērota visām." Iedzīvotājs pauž neskaidrību par depozīta sistēmu (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas depozīta sistēmas āra kiosks Nometņu ielā pie "Maxima XX" veikala.
Latvijas depozīta sistēmas āra kiosks Nometņu ielā pie "Maxima XX" veikala. Foto: Evija Trifanova/LETA

No 1. februāra Latvijā darboties sāka dzērienu iepakojuma depozīta sistēma, kur par katru iegādāto dzērienu depozīta iepakojumā iedzīvotājam būs jāiemaksā depozīta maksa 10 centu apmērā, bet pēc iepakojuma nodošanas to varēs saņemt atpakaļ. Tomēr vairāki iedzīvotāji pauž izbrīnu par depozīta maksu, vēsta raidījums "Bez Tabu". 

"Es visu laiku pirku "Aset" ūdeni, jo maksāja 0,16 centi par pudeli. Parādījās depozīta sistēma, tad cena pieauga līdz 0,20 centiem, nodomāju - labs mārketinga triks, nometot cenu un iekļaujot summā arī depozīta maksu.

Izrādās, pie kases pēkšņi man parādījās, ka depozīta maksa būs atsevišķi. Aizbraucot mājās, apskatīju pudeles, un sanāk, ka no trim iepakojumiem, kas ir 18 pudeles, 12 pudeles ir bez depozīta zīmes, bet samaksāts ir par visām.

Slikti, ka nav norādīts, vai depozīta maksa ir iekļauta cenā, vai būs kā man, kad pēkšņi pie kases ir jāsamaksā vairāk, nekā cerēts. Ir ļoti daudz cilvēku, kuri iepērkoties skaita līdzi visu ar kalkulatoru, arī tiem varētu sanākt nepatīkama situācija pie kases," stāsta iedzīvotājs Andris. 

Visi iepakojumi veikalā stāvēja vienuviet, tāpēc pircēju samulsināja depozīta sistēmas atpazīšanas zīmes, rezultātā – mīnus 1,20 maciņam. 

Veikala "Maxima" pārstāve Liene Dupate skaidro: "Nonākot līdz pašapkalpošanās kasei, cilvēks ir noskenējis visus iepakojumus, kas ir bijuši ar depozīta marķējumu, bet nav noskenējis tos, kas bijuši bez depozīta emblēmas, tāpēc rezultātā sanāca šāda situācija."

Šobrīd Latvijā strādā vairāk nekā tūkstotis depozīta punktu, un lielākā cilvēku aktivitāte plastmasas iepakojumu nodošanai taromātos ir Rīgā un Pierīgā.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu