Lāču voljera atjaunošanai dzīvnieku patversme "Mežavairogi" lūdz finansiālu palīdzību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sabojātais lāču voljers dzīvnieku patversmē "Mežavairogi".
Sabojātais lāču voljers dzīvnieku patversmē "Mežavairogi". Foto: Dzīvnieku patversme "Mežvairogi"

Spēcīgā vēja laikā janvārī dzīvnieku patversmē "Mežavairogi" koks sabojāja lāču voljeru. Patversme lūdz sabiedrības atbalstu, iespēju robežās ziedojot, lai atjaunotu lāču voljeru un nomainītu lāču mājas jumta segumu. 

"Labi, ka lāču meitenes vēl gulēja ziemas miegu un nelikās traucētas," tā par spēcīgā vēja postījumiem saka patversmes pārstāvji.

Viņi informē, ka ir apzinājuši lāču voljera bojājumu izmaksas. Tiesa, tas nav viss, jo vēl ir jānomaina sabojātais lāču mājas jumta segums. Kopējās izmaksas būs nedaudz virs 2000 eiro. Patversme jau ir pasūtījusi jaunu žoga sietu, kas gatavots pēc pasūtījuma, jo tik pamatīgs Latvijā nav pieejams. Piegāde paredzama martā.

"Pagaidām lāču meitenes uz lielo pastaigu laukumu noraugās ar skumjām, jo uz īsām pastaigām tiek izlaistas vien mazajā voljerā. Gaisa temperatūrai paceļoties virs nulles, lācenes ir pamodušās," raksta patvermes pārstāvji.

"Protams, patversmei brīvu naudas līdzekļu nav, ikdienā aprūpējam ne tikai brūnos lāčus un lūšus, bet arī ap 70 suņu un 40 kaķu."

Kā atgādina patversmes pārstāvji, "Mežavairogos" jau 15 gadus mīt divas brūnās lācenes - Laima un Māra. Dzimušas Rīgas ZOO filiālē Kalvenē, 2006. gada jūnijā pārcēlās uz dzīvi Ķekavā. Kamēr Līgatnē tapa jaunā lāču māja, tikmēr lāči Puika un Mikus veselu pusgadu viesojās Mežavairogos.

Dzīvnieku patversme darbojas kopš 2009. gada. Visas darbības laikā ir uzņemti daudzi tūkstoši dažādu dzīvnieku. Kā atgādina patversmes pārstāvji, viņi pērn savvaļā atlaida lūsi, kurš tika notverts Jaunjelgavā un pēc unikālas kājas operācijas un fantastiska ārstu un patversmes darbinieku veikuma, spēja atgriezties savvaļā.

"Sakām paldies ikvienam, kurš atbalstīs un palīdzēs Laimai un Mārai atkal skraidīt pa plašo un drošo pastaigu voljeru," tā patversmes pārstāvji.

Ziedošanas iespējas vēja postījumu novēršanai "Mežavairogos":

Biedrība Dzīvnieku patversme Mežavairogi

Swedbank

LV37HABA0551037004366

Ar norādi - ziedojums lāču voljeram

Pay pal: patversme@mezavairogi.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu