"Ārkārtas palīdzība." Putins sola piešķirt 10 tūkstošus rubļu katram bēglim no Donbasa (27)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas prezidents Vladimirs Putins.
Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto: Sergei Guneyev/AP/Scanpix

Krievijas valsts prezidents Vladimirs Putins uzdevis valdībai piešķirt 10 tūkstošus rubļu katram bēglim, kurš no Donbasa ieradīsies Krievijā, atsaucoties uz prezidenta preses sekretāru Dmitrijs Peskovu, piektdien, 18. februārī, vēsta Krievijas ziņu aģentūra "Interfax".

Kā ziņo "Interfax", tas būs vienreizējs maksājums.

Peskovs skaidroja, ka Krievijas Rostovas apgabala gubernators Vasīlijs Golubevs lūdzis Putinu reģionam sniegt ārkārtas palīdzību, jo Rostovas apgabalā strauji pieaudzis bēgļu skaits.

Kā informēja Peskovs, uz šo apgabalu nosūtīts Ārkārtas situāciju ministrijas vadītāja pienākumu izpildītājs, lai organizētu bēgļu uzņemšanu no Donbasa. Bēgļiem, kā skaidroja Peskovs, tiks sniegta silta maltīte, nodrošināta medicīniskā aprūpe utt.

Jau ziņots, ka piektdien "republiku" līderi pavēstīja, ka daļa iedzīvotāju no Ukrainas Donbasa apgabala austrumdaļas, kas neatrodas centrālās valdības kontrolē un kur prokrieviskie kaujinieki pasludinājuši "tautas republikas", tiks evakuēta uz Krievijas Rostovas apgabalu, ņemot vērā spriedzes palielināšanos reģionā.

"Doņeckas republikas" līderis Deniss Pušiļins pavēstīja, ka, "sākot ar šo dienu, 18.februāri, tiek organizēta masveidīga, centralizēta iedzīvotāju izvešana uz Krievijas Federāciju. Pirmkārt jāevakuē sievietes, bērni, gados veci cilvēki."

"Pēc vienošanās ar Krievijas Federāciju Rostovas apgabalā ir gatavas vietas pilsoņu izmitināšanai. Evakuētie tiks nodrošināti ar visu nepieciešamo," solīja Pušiļins.

Ar līdzīgu paziņojumu pēc tam nāca klajā "Luganskas tautas republikas" līderis Leonīds Pasečņiks.

Kā pavēstījuši "republiku" pārstāvji, tiek plānots evakuēt vairākus simtus tūkstošus iedzīvotāju.

Vašingtona lēš, ka Krievija pie Ukrainas robežām savilkusi aptuveni 130 000 karavīru. Neskatoties uz šo spēku koncentrāciju, Krievija apgalvo, ka negrasās uzbrukt Ukrainai, un apsūdz Rietumus panikas celšanā.

Tikmēr Ukrainas valdība un Krievijas atbalstītās kaujinieku bandas Austrumukrainā apmainās ar apsūdzībām par apšaudēm un citiem pamiera pārkāpumiem.

ASV paudusi bažas, ka Maskava grasās radīt ieganstu, lai iebruktu Ukrainā.

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu