Karalienei Elizabetei II konstatēts pozitīvs Covid-19 tests (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Karaliene Elizabete II
Karaliene Elizabete II Foto: Steve REIGATE / POOL / AFP

Bekingemas pils paziņoja, ka karalienei Elizabetei II konstatēts pozitīvs Covid-19 tests, vēsta raidsabiedrība BBC.

Pils paziņoja, ka Elizabete II izjūt vieglus saaukstēšanās simptomus, bet viņa plāno turpināt veikt atsevišķus pienākumus arī nākamajā nedēļā.

"Viņa turpinās saņemt medicīnisko palīdzību un ievēros visas atbilstošās vadlīnijas," teikts pils paziņojumā.

Karaliene tikās ar savu vecāko dēlu, kuram pagājušajā nedēļā tika konstatēts pozitīvs Covid-19 tests.

Karaliene inficējusies vien dažas nedēļas pēc tam, kad kļuva par Apvienotās Karalistes visilgāk valdošo monarhu. 

Elizabete ir pirmais britu monarhs, kurš sasniedzis platīna jubileju jeb pavadījis 70 gadus tronī. Karaliene Viktorija tronī pavadīja 63 gadus.

1977.gadā Elizabetes II sudraba jubileju pēc 25 tronī pavadītiem gadiem Lielbritānija atzīmēja ar plašām svinībām ielās un karaliene devās pasaules turnejā.

Savukārt 2002.gadā karalienes zelta jeb 50 gadu jubileja tika atzīmēta ar popmūzikas koncertu Bekingemas pilī, bet dimanta jeb 60 gadu jubileja 2012.gadā tika svinēta ar krāšņu parādi Temzas upē Londonā.

Tikmēr 2017.gadā safīra jeb 65 gadu jubileja tika atzīmēta ar ceremoniāliem lielgabalu zalvēm Londonas centrā, Londonas Tauerā un citviet Lielbritānijā, kā arī parādi Londonā, kurā Pirmā pasaules kara laika artilērijas ieročus vilka zirgi.

Elizabete II par karalieni kļuva 25 gadu vecumā. Kronēšana notika 1953.gada 2.jūnijā.

2015.gada septembrī viņā apsteidza karalieni Viktoriju, kļūstot par Lielbritānijā visilgāk pie varas bijušo monarhu. Pēdējos gados viņa arvien vairāk pienākumu ir nodevusi jaunāku ģimenes locekļu rokās, lai gan arī pati, neskatoties uz cienījamo vecumu, piedalās dažādos pasākumos.

Ziemassvētkos viņa teica tradicionālo televīzijas uzrunu, kurā īpaši akcentēja prinča Filipa zaudējumu, ar kuru laulībā viņa bija aizvadījusi 73 gadus.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu