"Mēs esam gatavi ieviest ātras un stingras sekas, ja Krievija izvēlētos karu." Baidens un Putins piekrīt samitam (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas prezidents Vladimirs Putins.
Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto: Sergei Guneyev/AP/Scanpix

ASV prezidents Džo Baidens un Krievijas prezidents Vladimirs Putins principiāli piekrituši piedalīties samitā, kas notiktu, ja Maskava neiebruks Ukrainā, pirmdien, 21. februārī, Baltais nams apstiprināja iepriekš Francijas prezidenta kancelejas paziņoto.

ASV "ir apņēmušās turpināt diplomātiskos centienus līdz brīdim, kad sākas iebrukums", paziņoja Baltā nama preses sekretāre Džena Psaki.

Viņa piebilda, ka Baidens principiāli ir piekritis tikties ar Putinu, "ja nebūs noticis iebrukums".

"Mēs arī esam gatavi ieviest ātras un stingras sekas, ja Krievija izvēlētos karu.

Un pašlaik Krievija rada iespaidu, ka turpina gatavoties visaptverošam uzbrukumam Ukrainai jau drīzumā," paziņojumā pauda Baltā nama preses sekretāre.

Rietumvalstis visiem līdzekļiem cenšas novērst draudošo karu Eiropā, par kuru bažas pieaugušas saistībā ar Krievijas karaspēka savilkšanu Ukrainas robežas tuvumā.

Par samitu Francijas puse paziņoja pēc svētdien notikušās prezidenta Emanuela Makrona un Putina telefonsarunas.

Makrona kancelejas paziņojumā norādīts, ka sarunās ar Baidenu un Putinu Francijas prezidents ir ierosinājis pusēm pārrunāt "drošību un stratēģisko stabilitāti Eiropā".

Kā pauda Francijas puse, par iespējamajā Baidena un Putina samitā apspriežamajiem jautājumiem ceturtdien runās ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens un Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu