Pārāk smagas žaketes dēļ Dāvidam nācies likvidēt savu uzņēmumu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dāvids
Dāvids Foto: Jānis Škapars/TVNET

Modes mākslinieks Dāvidam nācies likvidēt savu uzņēmumu un pārcelties uz laukiem, jo kāds neapmierināts klients viņu iesūdzējis tiesā, šonedēļ vēsta žurnāls "Kas Jauns?".

Viss sācies pirms diviem gadiem, kad klients pie Dāvida pasūtījis uzvalku kāzām, samaksājis avansu un vienojies par pasūtījuma izpildes laiku. 

"Vienojāmies par samta žaketi ar melnām, klasiskām biksēm, un tika izdarīts pasūtījums," izdevumam atklāj Dāvids.

Modes mākslinieks stāsta, ka uzvalks atnācis pāris dienu pirms termiņa beigām, tam tika veiktas sīkas korekcijas, taču tad klients atsūtījis ziņu, ka viņu neapmierina rezultāts.

"[Klients] savu žaketi salīdzinājis ar veikalos nopērkamajām un secinājis, ka viņa žakete ir pārāk smaga un, viņaprāt, tai izmantotais audums esot sliktas kvalitātes," atklāj Dāvids.

Mākslinieks paskaidrojis klientam, ka žakete šūta no dabīga samta, tāpēc tā patiešām ir smagāka, toties krietni kvalitatīva.

Viņš atklāj, ka tāda paša materiāla žakete bijusi aktierim Danielam Kreigam un princim Viljamam.

Taču klients atteicās no pasūtījuma un pieprasīja atpakaļ jau iemaksāto avansu. "Sākās visādi draudi, apmelojumi, sūdzības, ka neesmu piegādājis uzvalku, neesmu izpildījis noslēgto līgumu, līdz mani iesūdzēja tiesā!" notikumu gaitu atminas mākslinieks.  

Neapmierinātais klients uzrakstījis sūdzību Patērētāju tiesību aizsardzības centram un vērsies tiesā, pieprasot Dāvidam atmaksāt saņemto avansu, kā arī kavējumu naudu un tiesvedības izdevumus. 

Lai arī Dāvids savu vainu nesaskata, viņš tiesā pret klientu nevērsās, jo "tiesvedībā ieguldītais laiks un līdzekļi nav tā vērti". Nu Dāvids klienta prasības apmierinājis, samaksājot visu viņa prasīto.

Pēc šī notikuma modes mākslinieks secina, ka nekad vairs nesadarbosies ar nepazīstamiem cilvēkiem. "Man nevajag visas šīs negācijas, es gribu mieru," žurnālam "Kas Jauns?" saka Dāvids.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu