Rīgā šogad plānots likvidēt trīs skolas (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tukša mācību klase. Ilustratīvs attēls.
Tukša mācību klase. Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Rīgā šogad plānots likvidēt trīs skolas - Rīgas 65. pamatskolu, Rīgas 14. vidusskolu un Rīgas 18. vidusskolu, liecina informācija, kas iesniegta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas deputātiem.

Visas trīs skolas plānots likvidēt ar 31.augustu.

Plānots ari noteikt, ka Rīgas Lietuviešu vidusskola nodrošinās Rīgas 65. pamatskolas vispārējās izglītības programmu pēctecību.

Rīgas 14.vidusskolus vispārējās izglītības programmu īstenošana tiks nodota Rīgas Raiņa vidusskolai un Rīgas Reinholda Šmēlinga vidusskolai.

Savukārt Rīgas 18.vidusskolas īstenotā vispārējās izglītības programmas īstenošana tiks nodota Rīgas Raiņa vidusskolai.

Rīgas 65. pamatskola atrodas Prūšu ielā 32, Ķengaragā. Pievienojot to Rīgas Lietuviešu vidusskolai, Bultu ielā 5, plānots Rīgas Lietuviešu vidusskolas darbību nodrošināt divās ēkās. Mācības 1.-6.klasei notiktu Bultu ielā, bet 7.-12.klasei - Prūšu ielā.

Saskaņā ar Izglītības, kultūras un sporta departamenta sniegto informāciju, Rīgas 65. pamatskolā no 2011. līdz 2021.gadam skolēnu skaits samazinājies par 52% - no 475 līdz 228 skolēniem. Šajā mācību gadā skolā ir nokomplektētas deviņas klases, katrā klašu grupā viena klase.

Rīgas 14.vidusskolā Margrietas ielā 4, Āgenskalnā no 2011. līdz 2021.gadam skolēnu skaits samazinājies par 44% - no 421 līdz 234 skolēniem. Skolai ir zemi centralizētā eksāmena rezultāti matemātikā, 2020./2021.mācību gadā tie bija 12,5%. Skolai nav sporta vajadzībām nepieciešamās bāzes.

Skola īsteno pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības programmas tikai neklātienes formā, tajā skaitā nodrošina vispārējās izglītības ieguves iespējas Iļģuciema cietumā.

Likvidācijas procesā vispārējās izglītības programmu īstenošanas pēctecība tiks nodrošināta Rīgas Raiņa vidusskolā un Rīgas Reinholda Šmēlinga vidusskolā, kas nodrošinās mācības arī Iļģuciema cietumā.

Pēc skolas likvidācijas ēka Margrietas ielā tiks atbrīvota, nododot to citu izglītības funkciju nodrošināšanas vajadzībām, piemēram, interešu izglītībai.

Arī Rīgas 18.vidusskolā Sarkandaugavā skolēnu skaits pēdējos 10 gados ir samazinājies - par 60% jeb no 917 līdz 367 skolēniem.

Skolai esot kritiski zemi centralizēto eksāmenu rezultāti, īpaši matemātikā - 15,8%. 2020.gada akreditācijā skolas darbības pamatjomā "mācīšana un mācīšanās" visos kritērijos vērtējums ir "pietiekami". Skola izvietota vienā ēkā Sīmaņa ielā 14. Skolai nav sporta vajadzībām nepieciešamās bāzes.

Vispārējās izglītības ieguves iespējas pēc skolēnu izvēles ir Puškina licejā, Rīgas 28.vidusskolā, Rīgas 31.vidusskolā, Rīgas 46.vidusskolā, Rīgas Rīnūžu vidusskolā, Rīgas 45.vidusskolā.

Pēc skolas likvidācijas ēka Sīmaņa ielā tiks atbrīvota, nododot to citu pašvaldības funkciju nodrošināšanas vajadzībām vai piedāvāta telpu iznomāšana privātskolām.

Par skolu likvidāciju Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja lems 24.februārī. Savukārt gala lēmums par to būs jāpieņem Rīgas domes sēdē.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu